Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Παρουσίαση του τόμου «Μεταβυζαντινές τοιχογραφίες στις εκκλησίες της Ζακύνθου (15ος-18ος αιώνας) της Ιωάννας Στουφή – Πουλημένου στο Μουσείο Μπενάκη στις 7.30 μ.μ. Κουμπάρη 1.

• Κύκλος οκτώ σεμιναρίων δίωρης διάρκειας που επιχειρεί να ανοίξει παράθυρο στην κινηματογραφική φόρμα και αισθητική. Εισηγητής ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας. Στον πολυχώρο Faro. Πληροφορίες στο 210-77.17.544. Εβρου 14.

• Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών εγκαινιάζεται η έκθεση «7η Design For Life» με θέμα «Αναζητώντας την 9η τέχνη…». Παίρνουν μέρος ντιζάινερ, εικαστικοί, όπως η Βούλα Πριόβολου, ο Απόστολος Γιαγιάννος, η Μαρία Σταμάτη κ.ά. Μέχρι 13/5. Πατησίων 47.

• Ο «Ιανός» διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη. Ποιητές, λογοτέχνες και καλλιτέχνες αφηγούνται τον «δικό» τους Κ. Π. Καβάφη και διαβάζουν αγαπημένα αποσπάσματα από το έργο του. Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

• Στο θέατρο Πόρτα παρουσιάζεται η παράσταση «Βορεάδες» από την Creo Dance Company που επιχειρεί τη δημιουργία μιας νέας κινητικής πρότασης μέσα από τη μελέτη της παράδοσης. Στις 9 μ.μ. Μεσογείων 59.

• Το ελληνικό συγκρότημα MeQ δίνει συναυλία στο Half Note. Ηλεκτρονικός ήχος με σοφιστικέ ενορχηστρώσεις. Στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

• Στο six d.ο.g.s λάιβ η «ένωση» τζαζ, ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής από το πρότζεκτ «Dretta» του Βασίλη Γιασλακιώτη, με αφετηρία την κρητική παράδοση. Στις 21.00. Αβραμιώτου 6-8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή