Ν.Δ.: Σε πανικό η απερχόμενη κυβέρνηση

Ν.Δ.: Σε πανικό η απερχόμενη κυβέρνηση

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μη συντριβεί. Σε αυτή την τακτική, της αναζήτησης «σωσιβίου» σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αστάθεια και πόλωση, αποδίδει η Πειραιώς τόσο το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών όσο και τη χθεσινή προσπάθεια του πρωθυπουργού με την εμφάνισή του στην Ολομέλεια να ψαρέψει σε φιλελεύθερα νερά, επιτιθέμενος προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη. «Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες», ήταν η απάντηση της Πειραιώς. Ως προς το ν/σ για την αναδοχή, η Ν.Δ. επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση της ότι δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των παιδιών, ενώ έψεξε τον Αλ. Τσίπρα ότι έχει «πάρει διαζύγιο» από τη σημερινή πραγματικότητα της κοινωνίας. «Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Ν.Δ. δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης κυβέρνησής του», σημείωσε η Ν.Δ., απηχώντας και τις απόψεις που εξέφρασε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση –και πάλι με αφορμή τα σχέδια για κατάτμηση της Β΄ Αθήνας– πως κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τη «συντριβή» εργαλειοποιώντας τον εκλογικό νόμο και ρισκάροντας μέσω αυτής της επιλογής και της προσπάθειάς της να επιβάλει απλή αναλογική τη δημιουργία αστάθειας και ακυβερνησίας. «Κάνουν τα πάντα για να κάψουν το γήπεδο το οποίο θα παραλάβουμε. Τους προειδοποιούμε ότι ούτε θα τους επιτρέψουμε να κάψουν το γήπεδο και, κυρίως, τους προειδοποιούμε ότι τη συντριβή δεν θα την αποφύγουν», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη (ρ/σ ΣΚΑΪ).

Την ίδια ώρα, στη χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξαιρεθούν από την αύξηση του ΦΠΑ τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Ζήτησε μάλιστα από τους βουλευτές Χ. Αθανασίου (Λέσβου), Μ. Κόνσολα (Δωδεκανήσου), Ν. Μηταράκη, να καταθέσουν σχετική τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το προσφυγικό και μεταναστευτικό. Με την εν λόγω τροπολογία, ζητείται από την κυβέρνηση η 12μηνη παράταση του ειδικού καθεστώτος του νησιωτικού ΦΠΑ για τα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

Τετ α τετ με Καραμανλή

Συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή είχε χθες το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατόπιν επικοινωνίας που είχαν οι δύο άνδρες την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, αφορμή για το ραντεβού ήταν η τριήμερη επίσκεψη που έκανε τις προηγούμενες ημέρες στη Θράκη ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν τακτικές επαφές, αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Νωρίτερα, η κ. Σπυράκη σημείωνε με έμφαση ότι ο κ. Καραμανλής «ήρθε στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στη Θράκη». Θεωρείται βέβαιο ότι οι κ. Καραμανλής και Μητσοτάκης συζήτησαν και τα σενάρια εκλογών, καθώς όλα είναι ανοικτά. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να στηθούν κάλπες, ενώ και ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να θεωρεί απώτατο όριο για εκλογές τον Μάιο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή