Υπάλληλος της ΕΥΑΘ «έσβησε» πρόστιμο

Υπάλληλος της ΕΥΑΘ «έσβησε» πρόστιμο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράξενη υπόθεση προκαλεί το τελευταίο διάστημα αναταράξεις στο εσωτερικό της ΕΥΑΘ και οδήγησε το διοικητικό της συμβούλιο να ζητήσει την παραίτηση δύο μελών του. Οπως κατήγγειλε το σωματείο των εργαζομένων και επιβεβαιώθηκε ύστερα από εσωτερική έρευνα στην εταιρεία, μέλος του διοικητικού συμβουλίου επιχείρησε με παράτυπο τρόπο να «σβήσει» το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε βυρσοδεψείο για κλοπή νερού. Μάλιστα, με βάση το παράτυπο έγγραφο, ο ιδιοκτήτης του βυρσοδεψείου προσέφυγε δικαστικά κατά της ΕΥΑΘ.

Τετραμελές συνεργείο της ΕΥΑΘ πραγματοποίησε τον περασμένο Σεπτέμβριο έρευνα στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, καθώς ένα συγκεκριμένο βυρσοδεψείο παρουσίαζε ασυνήθιστα χαμηλή κατανάλωση. Οπως αποκαλύφθηκε, η επιχείρηση όντως έκλεβε νερό από αγωγό. Ενα μήνα αργότερα, η υπόθεση έφθασε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ για την επιβολή προστίμου (4.500 ευρώ). Τότε όμως παρενέβη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εμφανίζοντας έγγραφο από δεύτερη αυτοψία, από την οποία ανατρέπονταν τα ευρήματα της πρώτης.

«Ετσι αποκαλύφθηκε ότι εργαζόμενος της ΕΥΑΘ, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, πραγματοποίησε από μόνος του δεύτερο έλεγχο, 14 ημέρες μετά», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γ. Αρχοντόπουλος. «Επάνω σε απλό αντίγραφο του προηγούμενου ελέγχου είχε βεβαιώσει ότι πραγματοποίησε αυτοψία και δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία. Με το έγγραφο αυτό ο ιδιοκτήτης του βυρσοδεψείου προσέφυγε στα δικαστήρια εις βάρος της ΕΥΑΘ».

Η διοίκηση της εταιρείας διέταξε εσωτερικό έλεγχο, που τελικά πριν από δύο μήνες επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα. Κατόπιν, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ συνεδρίασε και ζήτησε την παραίτηση δύο μελών του (φέρεται να εμπλέκεται και δεύτερο άτομο στην υπόθεση, που δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας), παρότι είναι ασυνήθιστη πρακτική για εισηγμένες εταιρείες.

Επίσης εκκρεμεί η πειθαρχική παραπομπή του υπαλλήλου της ΕΥΑΘ. «Πήραμε την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσουμε την υπόθεση γιατί δεν θέλουμε το σωματείο των εργαζομένων να φαίνεται ότι βοηθά στο “κουκούλωμα” τέτοιων υποθέσεων», λέει ο κ. Αρχοντόπουλος. «Θέλουμε να επιβληθούν τα πρόστιμα σε αυτόν που παρανόμησε και να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή