O Iσπανός Μπορμπαλάν θα διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου

O Iσπανός Μπορμπαλάν θα διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν από την Ισπανία θα είναι ο διαιτητής του τελικού Κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Tην απόφαση για ορισμό ξένου ρέφερι, για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, έλαβε ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Η φερόμενη ως απόφαση του Πορτογάλου έχει να κάνει με το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που υπάρχει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου για τις αποφάσεις των διαιτητών, τις τεταμένες σχέσεις των δύο φιναλίστ και με το γεγονός ότι ο αγώνας της 12ης Μαΐου αποτελεί ένα «crash test» για την ενεργοποίηση της ποινής που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης στη FIFA για ποδοσφαιρικό «Grexit» και υπό αυτό το πρίσμα η ομαλή τέλεσή του θα πρέπει να θωρακιστεί με τον ορισμό διαιτητών που δεν θα έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και επομένως δεν θα μπορούν εκ προοιμίου να αντιμετωπιστούν με καχυποψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή