Από τη Ρωσία τα χρήματα, λέει ο δικηγόρος της Ντάνιελς

Από τη Ρωσία τα χρήματα, λέει ο δικηγόρος της Ντάνιελς

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία λέει πως έλαβε 130.000 δολάρια από τον προσωπικό δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάικλ Κόεν, για να σιωπήσει όσον αφορά μια σεξουαλική συνεύρεση που διατείνεται πως είχαν το 2006, υποστήριξε την Τρίτη πως ο Κόεν είχε λάβει 500.000 δολάρια από έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο, τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter και σε υπόμνημα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο Μάικλ Αβενάτι, ο δικηγόρος της Ντάνιελς, ανέφερε πως μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Βέξελμπεργκ, Ρώσο επιχειρηματία γεννημένο στην Ουκρανία που έχει σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έστειλε τα χρήματα στον Κόεν.

Κατά το έγγραφο του Αβενάτι, ο Βέξελμπεργκ και ένας εξάδελφός του, ο Αντριου Ιντράτερ, μετέφεραν οκτώ φορές χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Κόεν μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2017, μέσω της Columbus Nova, με το σύνολο του ποσού να ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια. Η Columbus Nova είναι επενδυτική εταιρεία στις ΗΠΑ, θυγατρική του Renova Group, επιχειρηματικού ομίλου που ελέγχει ο Βέξελμπεργκ. Ο Αβενάτι διατείνεται ότι ανακάλυψε επίσης τέσσερις πληρωμές ύψους σχεδόν 100.000 δολαρίων έκαστη από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis στην Essential Consultants, την εταιρεία που σύστησε ο Κόεν ως βιτρίνα για την πληρωμή στην Ντάνιελς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή