Τουρκία: Κλείνει τις σχολές γαλλικής φιλολογίας ο Ερντογάν

Τουρκία: Κλείνει τις σχολές γαλλικής φιλολογίας ο Ερντογάν

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημιακών σχολών γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στην Τουρκία, μέχρι νεωτέρας, αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Παιδείας, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star.

Οπως διευκρινίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι νυν σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν, όμως δεν θα γίνονται νέες εγγραφές.

Η κίνηση Ερντογάν έρχεται στον απόηχο του μανιφέστου που υπέγραψαν 300 προσωπικότητες στη Γαλλία, «κατά του νέου αντισημιτισμού», ζητώντας να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου, ως προσβλητικά για τους Εβραίους ή ως προτροπές σε βία εναντίον μη μουσουλμάνων.

Το μανιφέστο δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου στην εφημερίδα Le Parisien και το υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και τρεις πρώην πρωθυπουργοί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ερντογάν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην γειτονική χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή