Ελληνικά αποστάγματα στο σέικερ

Ελληνικά αποστάγματα στο σέικερ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί το ούζο και το τσίπουρο ταιριάζουν μόνο με χταποδάκι στην ταβέρνα;

Δεν θα μπορούσαμε να τα βάλουμε στα κοκτέιλ μας;

Μια τέτοια συζήτηση άνοιξε για δεύτερη χρονιά στην Τήνο το Aegean Cocktails and Spirits Workshop, που διοργανώθηκε από την ελληνική έκδοση του έγκριτου οδηγού ποτού Difford’s Guide.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ Tinos Food Paths: για τέταρτη χρονιά φέτος οι επιχειρηματίες εστίασης του νησιού συνεργάστηκαν υποδειγματικά, φέρνοντας κοντά γευσιγνώστες, νοικοκυρές, εστιάτορες, μάγειρες, ξενοδόχους και bartenders…

Δοκιμάσαμε αλχημείες όπως ούζο με κεράσι και λάιμ και negroni με τσίπουρο, από τα χέρια κορυφαίων bartenders από την Ελλάδα αλλά και το Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ, οι οποίοι, πριν περάσουν πίσω από την μπάρα, περιηγήθηκαν στο νησί.

«Εμπνεύστηκα το κοκτέιλ μου από την “Κοιμωμένη” του Γιαννούλη Χαλεπά», λέει ο Θοδωρής Αναγνώστου του αθηναϊκού CV Distiller. Ο Νίκος Ταχμάζης από το Termini του Λονδίνου ονόμασε το δικό του κοκτέιλ «Tinos Path», λόγω της εξέλιξης που βλέπει στο νησί. Πράγματι, μέσα από δυναμικές συλλογικές δράσεις εξωστρέφειας, την τελευταία τετραετία η Τήνος έχει γνωρίσει τουριστική αύξηση της τάξεως του 30%, ξεπερνώντας τη φήμη περί προορισμού μόνο για προσκύνημα.

Επισκεφτήκαμε όλοι μαζί τον Πύργο, το χωριό που «γεννάει» μαρμαρογλύπτες, τον οικισμό του Κουμάρου με το self-service καφενείο, όπου ψήνεις καφέ και ρίχνεις ό,τι έχεις ευχαρίστηση στην οπή του επίπλου που γράφει «ταμείο». Φτάσαμε σε περιστεριώνες, στο εσωτερικό των οποίων είχαν δημιουργηθεί οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, και φάγαμε στον περίβολο ενός μοναστηριού και στη μέση ενός αμπελώνα.

«Τα ελληνικά αποστάγματα αποτελούνται από εξαιρετική πρώτη ύλη και δημιουργούνται από παραγωγούς με μεγάλη οικογενειακή ιστορία. Θέλαμε οι bartenders να νιώσουν τη σημασία της τοπικότητας. Η Τήνος είναι το πλέον κατάλληλος μέρος για να συμβεί αυτό, σου μεταδίδεται αμέσως», σημειώνει η εμπνεύστρια του workshop, Ντένη Καλλιβωκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή