Βούτσης: «Εντελώς της πλάκας» τα περί παραίτησης του γ.γ της Βουλής Κ. Αθανασίου

Βούτσης: «Εντελώς της πλάκας» τα περί παραίτησης του γ.γ της Βουλής Κ. Αθανασίου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «εντελώς της πλάκας» πληροφορία, χαρακτήρισε ο κ. Ν. Βούτσης σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή μιλώντας με δημοσιογράφους, το περιεχόμενο δημοσιεύματος ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο ο γ.γ. της Βουλής Κ.Αθανασίου εξωθείται σε παραίτηση κατ’ απαίτηση του μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα παραίτησης του γ.γ. της Βουλής. Ουδέποτε το Μαξίμου –δεν ξέρω τί εννοεί ο καθένας με τον όρο αυτό, αλλά ό,τι κι αν εννοεί…-, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε δουλειά, έθεσε σε αμφιβολία την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και από τον Γενικό Γραμματέα και από όλους μας, καθώς λειτουργούμε συλλογικά», είπε ο κ. Βούτσης παρουσία του κ. Αθανασίου.

Στους διαδρόμους της Βουλής, πάντως, πολλές φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη ακήρυκτος πόλεμος εκπροσώπων διαφόρων «τάσεων»

στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει το αποτύπωμά τους και στα πρόσωπα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της σημερινής πολιτικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο αυτού του «πολέμου» καταγράφονται κατά καιρούς και με ποικίλες αφορμές διάφορες «διαρροές» για δήθεν γεγονότα, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις που ξεσπούν στο παρασκήνιο. «Καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει, διαρρέει και γράφει», ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο κ. Βούτσης, τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι «υπάρχουν σπουδαία πράγματα, πάρα πολύ σοβαρά μπροστά μας» με τα οποία άπαντες –και η διοίκηση της Βουλής, όπως ανέφερε- οφείλουν να ασχολούνται, αντί να σχολιάζουν άνευ αξίας «διαρροές» και φήμες. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προετοιμασία του επικείμενου ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη: ο κ. Βούτσης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συμμετάσχει στην εκεί σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων χωρών Ευξείνου Πόντου, στην οποία σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα προσέλθει και ο Πρόεδρος της γείτονος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το γραφείο του Προέδρου της Βουλής προετοιμάζεται πυρετωδώς γι’ αυτή την νέα δράση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, η οποία λόγω συγκυρίας – ειδικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή- έχει αναμφισβήτητα ιδιαίτερη σημασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή