Aτζέντα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Aτζέντα-1

// ΗΡΑΚΛΕΙΟ //

ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ [ Έως 30/06/2018 ]

Στην έκθεση «Ναταλία Μελά – Γλυπτά» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρουσιάζονται 25 έργα της Ελληνίδας γλύπτριας. Η Ναταλία Μελά στράφηκε από νωρίς στον μοντερνισμό και στην αφηρημένη τέχνη, απορρίπτοντας κλασικά υλικά, όπως το μάρμαρο και η πέτρα, και δουλεύοντας με νέα μέταλλα και τεχνικές που κυριαρχούσαν τη δεκαετία του 1960 στη Δύση. Η θεματολογία της αντλεί έμπνευση από τον φυσικό κόσμο και την ελληνική μυθολογία. Στο ατελιέ της συναντιούνταν συχνά οι Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Τσαρούχης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Γιάννης Μόραλης κ.ά. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, ωστόσο, όπως έχει δηλώσει η ίδια, απείχε από το πρότυπο της οικοδέσποινας. Μετά τον γάμο της το 1951 με τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, άρχισε να ασχολείται και με την κατασκευή σκηνικών.

historical-museum.gr


Aτζέντα-2

// ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  //

Η «ΑΝΟΙΞΗ» ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ [ Από 30/05 έως 03/06/2018 ]

Το Primavera Sound είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Κάθε χρόνο παρουσιάζει μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών – από ανερχόμενους ποπ σταρ μέχρι ονόματα-μύθους, που συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Παράλληλα διοργανώνονται προβολές, workshops και, φυσικά, ολονύκτια πάρτι. Μεταξύ αυτών που πρωταγωνιστούν φέτος στο line-up του είναι οι Arctic Monkeys, The Νational, Bjork, Nick Cave & The Bad Seeds, Lorde κ.ά., ενώ οι Lykke Li, Nils Frahm, Jane Birkin θα συναντηθούν επί σκηνής για να τραγουδήσουν επιτυχίες του Serge Gainsbourg.

www.primaverasound.com


Aτζέντα-3

// ΠΑΡΙΣΙ //

ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑ [ Από 27/05 έως 10/06/2018 ]

Το Roland-Garros, το ετήσιo τουρνουά τένις που διεξάγεται στη γαλλική πρωτεύουσα από το 1891, είναι το μοναδικό τουρνουά Grand Slam που γίνεται σε χωμάτινο τερέν. Ωστόσο, εκτός από τα ηχηρά ονόματα των αθλητών, όπως

οι Rafael Nadal και Victoria

Azarenka κ.ά., που αγωνίζονται, εξίσου διάσημοι σχεδιαστές μόδας λανσάρουν τις νέες συλλογές τους, όπως η Stella McCartney για την adidas.

www.rolandgarros.com


Aτζέντα-4

// ΟΣΛΟ //

«ΔΙΑΣΗΜΕΣ» ΚΡΑΥΓΕΣ [ Από 26/05 έως 26/08 ]

Για τον Νορβηγό Edvard Munch, έναν βαθιά συναισθηματικό αλλά και ανήσυχο καλλιτέχνη, ο Andy Warhol (1928-1987) δεν έχανε ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό του. Η έκθεση «Andy Warhol – After Munch» παρουσιάζει τις εκδοχές του Αμερικανού pop artist πάνω σε γνωστά έργα του Munch, συμπεριλαμβανομένου του πιο διάσημου, της «Κραυγής». Η παραγωγή τους έγινε με τη βοήθεια των λιθογραφικών αντιτύπων που πήρε απευθείας από τον δημιουργό τους.

munchmuseet.no


Aτζέντα-5

// ΛΑΝΘΑΡΟΤΕ//

ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ [ 26 Μαϊου 2018 ]

Το Iron Man Triathlon στο νησί Λανθαρότε του Αρχιπελάγους των Καναρίων θεωρείται μία από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις του διεθνούς σιρκουί του Iron Man. Οι αθλητές που συμμετέχουν μπορεί να απολαμβάνουν τοπία μοναδικής ομορφιάς στη διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει όμως να κολυμπήσουν 3,8 χλμ., να αναμετρηθούν με τους ισχυρούς ανέμους διανύοντας απόσταση 180 χλμ. με ποδήλατο και τέλος να τρέξουν 42 χλμ. κάτω από τον δυνατό ήλιο για να τερματίσουν.

www.ironmanlanzarote.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή