ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε ρίψεις πυρών, ελιγμούς ελικοπτέρων, ασκήσεις πυρόσβεσης, απόβαση ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή Serefihisar της Σμύρνης στο πλαίσιο της μικτής στρατιωτικής άσκησης «Εφεσος - 2018», η οποία ξεκίνησε στις 7 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί αύριο (11 Μαϊου). 

Η εν λόγω άσκηση κεντρίζει το ενδιαφέρον διεθνώς καθώς αποτελεί την πρώτη αξιολόγηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. 

Στην άσκηση συμμετέχουν στρατιωτικές μονάδες από το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαχρέϊν, το Μπαγκλαντές,  την Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Κατάρ, το Καζακστάν, το Κόσσοβο, την Ουγγαρία, τα Σκόπια, την Μογγολία, το Ουζμπεκιστάν, το Πακιστάν, την Ρουμανία και την Σαουδική Αραβία.

Επίσης, σύμφωνα με το militaire.gr συμμετέχουν πολλοί πολιτικοί φορείς και διάφορες εταιρείες που εξειδικεύονται σε συναφείς στρατιωτικούς τομείς όπως της κυβερνοασφάλειας , της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, κ.ά. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την στρατιωτική άσκηση κοντά στο λιμάνι της Σμύρνης:

Με πληροφορίες από το militaire.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ