Νετανιάχου: Το Ιράν πέρασε την κόκκινη γραμμή

Νετανιάχου: Το Ιράν πέρασε την κόκκινη γραμμή

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι τα αεροπορικά πλήγματα ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ήταν «ανάλογα» επειδή η Ισλαμική Δημοκρατία «πέρασε την κόκκινη γραμμή».

Σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα, σύντομης διάρκειας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «απάντησαν αναλογικά» και εξαπέλυσαν μια «ευρείας κλίμακας επίθεση ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία», στην πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά την κλιμάκωση της έντασης που σημειώθηκε χθες το βράδυ ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ στη Συρία, όπου το εβραϊκό κράτος λέει ότι βομβάρδισε δεκάδες ιρανικούς στόχους σε αντίποινα για την πρώτη απευθείας επίθεση, όπως υποστηρίζει, της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης μάχης και η πολιτική μας είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία», διεμήνυσε ο Νετανιάχου.

Σημείωσε ότι καμία ρουκέτα δεν έπεσε στο Ισραήλ.

«Χθες μετέφερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς Άσαντ: Η δράση μας στρέφεται κατά ιρανικών στόχων στη Συρία. Όμως, αν ο συριακός στρατός ενεργήσει εναντίον μας, θα δράσουμε εναντίον αυτού. Αυτό ακριβώς συνέβη χθες».

Κατέληξε προειδοποιώντας ότι: «θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιθετούν. Και θα δράσουμε εναντίον όσων ετοιμάζονται να μας επιτεθούν, πριν το πράξουν. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή