ΥΠΕΞ Σερβίας: Μην ταξιδεύετε στα κατεχόμενα της Κύπρου, να σέβεστε την εδαφική της ακεραιότητα

ΥΠΕΞ Σερβίας: Μην ταξιδεύετε στα κατεχόμενα της Κύπρου, να σέβεστε την εδαφική της ακεραιότητα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς προειδοποίησε τα ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν τουριστικά πακέτα για τα κατεχόμενα στην Κύπρο ότι θα υποστούν κυρώσεις.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογό του της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε προβοκάτσια την προσφορά ταξιδιωτικών πακέτων για τα κατεχόμενα. «Καλώ όλους τους πολίτες να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, να μην προσβάλουν με την συμπεριφορά τους, τους αδελφούς Κυπρίους και να μην αγοράζουν πακέτα διακοπών για τα εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή», ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων από κρατικούς λειτουργούς σε όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία τονίζοντας ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά όσοι με την συμπεριφορά τους προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις Σερβίας-Κύπρου.

Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν πολλά προβλήματα με τουρίστες από τη Σερβία που προσπαθούν μέσω των ελεύθερων περιοχών να μεταβούν στα κατεχόμενα για διακοπές. Τα ταξίδια αυτά οργανώνονται από κάποια τουριστικά πρακτορεία τα οποία, συνήθως, δεν ενημερώνουν του ταξιδιώτες ότι πρόκειται για περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από την Σερβία.

Η τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν τριάντα τουρίστες από τη Σερβία που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό τα κατεχόμενα, κρατήθηκαν από τις κυπριακές αρχές για είκοσι ώρες στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια απελάθηκαν για την Σερβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή