ΕΛΛΑΔΑ

Μεθυσμένος και παράνομος σε όλα ο οδηγός

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε κατάσταση μέθης βρισκόταν, όπως προκύπτει από τα δεδομένα της δικογραφίας, ο 64χρονος οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο προχθές το πρωί στη λεωφόρο Κηφισού.

Αυτό ομολογείται και από τον ίδιο, ενώ αστυνομικοί που έσπευσαν στο τροχαίο δίνουν σοκαριστικές μαρτυρίες για την κατάστασή του. «Οταν βγήκε από το αυτοκίνητο ήταν εμφανώς μεθυσμένος», λέει ο ένας αστυνομικός, ενώ και η περιγραφή του δεύτερου παραπέμπει ευθέως σε άνθρωπο που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του λόγω μέθης. «Απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα...». Ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας επιχειρεί απολογούμενος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαντήσει στο ερώτημα πώς βρέθηκε να οδηγεί «ντίρλα», με αποτέλεσμα να σκορπίσει τον θάνατο. «Ημουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε», αναφέρει στην προανακριτική του απολογία και συνεχίζει: «Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχθηκα γιατί, αν και είχα πιει κρασί, ένιωθα καλά. Ετρεχα με 60 χλμ., όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι».

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και σειρά άλλων κατηγοριών, όπως ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια, οδήγηση σε καθεστώς μέθης και παραβάσεις που σχετίζονται με το ότι η νταλίκα δεν είχε καν νόμιμα χαρτιά. Στη δικογραφία μάλιστα περιγράφεται ότι το μοιραίο όχημα «στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου, καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώριστος και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του, όπως και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα».

Τις συνθήκες του τροχαίου που έκοψε το νήμα της ζωής δύο ανυποψίαστων ανθρώπων περιγράφουν στις καταθέσεις τους και αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους οποίους αναφέρει ότι ο εγκληματίας οδηγός, όταν κατέβηκε από την νταλίκα μετά το τροχαίο, δεν ασχολήθηκε καν με τους τραυματίες. «Αργησε να κατεβεί και όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες». Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το όχημα έφερε πινακίδες άλλου οχήματος και άλλον αριθμό πλαισίου και κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί της νταλίκας οδηγούσαν πολλές ώρες χωρίς διαλείμματα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ