ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Συνελήφθησαν οι πλέον καταζητούμενοι αρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους»

Φωτογραφία από σχετικό δημοσίευμα των New York Times. Πρόκειται για στιγμιότυπο από την ιρανική κρατική τηλεόραση, η οποία δίνει στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες τεσσάρων εκ των πέντε συλληφθέντων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Μόλις συνελήφθησαν οι πλεόν καταζητούμενοι αργχηγοί του Ισλαμικού Κράτους», έγραψε χθες το βράδυ στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος προφανώς στην σύλληψη πέντε διοικητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Ιράκ. 

Το γεγονός ότι πρόκειται για μερικούς από τους «πλέον καταζητούμενους» επικεφαλής της εξτρεμιστικής ομάδας των μαχητών του ΙΚ, είχε ανακοινωθεί αρχικά από το Ιράκ. Η λίστα, ωστόσο, δεν συμπεριελάμβανε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, τον Abu Bakr al-Baghdadi. 

Η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία ανέφερε μάλιστα ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από την συνεργασία των ιρανικών δυνάμεων με την τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι στηρίζονται από τις ΗΠΑ. οι

Σε σχετική επίσημη ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της συμμαχίας αποκάλεσε τη σύλληψη ως ένα «σημαντικό χτύπημα στο Ντάες».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, οι New York Times μετέδωσαν ότι οι πέντε ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού στη Βαγδάτη, είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο τρίμηνης επιχείρησης που διεξήχθη από ιρακινές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Στο περιθώριος της συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκαν οι επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους που είχαν βρει καταφύγιο στη Συρία και την Τουρκία.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ