Χάντμπολ: Ευρωπαϊκή πρόκληση και στο χάντμπολ για την ΑΕΚ

Χάντμπολ: Ευρωπαϊκή πρόκληση και στο χάντμπολ για την ΑΕΚ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός – Ομιλος Ξυνή και η ΑΕΚ θα είναι οι διεκδικητές του τίτλου της Α1 ανδρών στο χάντμπολ, αλλά πριν από τη σειρά των αναμετρήσεών τους, η Ενωση θα έχει το, μέχρι τώρα, μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας του τμήματος. Αυτό δεν είναι άλλο από τους τελικούς Τσάλεντζ Καπ, που η ομάδα του Νίκου Γραμματικού θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιό της απέναντι στη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να κάνουν το… πρώτο βήμα τη Δευτέρα, 14 Μαΐου, στο Κλουζ της Ρουμανίας, ώστε στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ (20/5), με σύμμαχο τους φιλάθλους της να καταφέρει να σηκώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο, κάτι, όμως, που δεν θα είναι τόσο εύκολο, διότι η ρουμανική ομάδα, όπως επισήμανε και ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. «Η αντίπαλός μας προέρχεται από μία χώρα που έχει πολύ δυνατούς εκπροσώπους στο άθλημα. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μία ομάδα με υψηλό μπάτζετ, περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Οταν θέλεις, όμως, κάτι πολύ, μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα για να το πετύχεις. Εμείς έχουμε σκοπό να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και για ό,τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο Νίκος Γραμματικός. Αυτή είναι η τρίτη φορά που μία ελληνική ομάδα θα βρεθεί σε τελικό, μετά τη Βέροια το 2003 και τον Διομήδη Αργους το 2012, ο οποίος και κατέκτησε τον τίτλο.

Σε ό,τι αφορά τους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό – Ομιλο Ξυνή και την ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου, στου Ρέντη, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις τρεις αναμετρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή