«Διάλογος» με τον μινωικό πολιτισμό στην Κνωσό

«Διάλογος» με τον μινωικό πολιτισμό στην Κνωσό

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νήμα που συνδέει ένα δοξασμένο παρελθόν με το δημιουργικό παρόν «επεξεργάζεται» ένα πολιτιστικό διήμερο που ξεκινά σήμερα στην Κνωσό της Κρήτης. Με άξονα τον μινωικό πολιτισμό, οι δράσεις αναπτύσσονται από τον οργανισμό πολιτισμού Branding Heritage και συνδιοργανωτές το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και την Περιφέρεια Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, θα βρεθεί στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Σχολής Αθηνών κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης του διημέρου.

Η  σημερινή μέρα είναι κλειστή στο κοινό και αφιερώνεται στην αναβίωση της μινωικής γαστρονομίας. Η αρχαιολόγος και ιδρύτρια των προγραμμάτων «Minoan Tastes» δρ Jerolyn Morisson θα ετοιμάσει ένα γεύμα βασισμένο στις γεύσεις των Μινωιτών, ενώ ο διευθυντής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής Τζον Μπένετ, και ο επιμελητής Κνωσού δρ Κωστής Χρηστάκης θα ηγηθούν μιας κλειστής ξενάγησης στο Στρωματογραφικό Μουσείο και στη Βίλα Αριάδνη.

Αρχαίες τεχνικές, πολιτιστική κληρονομιά και επιχειρείν συναντιούνται αύριο στην εκδήλωση «Contemporary Minoans, ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς» που θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο www.brandingheritage.org.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η Σοφία Κοκοσαλάκη θα τιμηθεί για την ιδιαίτερη προσφορά της στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα αλλά και της Κρήτης ειδικότερα, στη βιομηχανία της μόδας. Την απονομή θα κάνουν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η ιδρύτρια του Branding Heritage, δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου. Στο μουσείο δίνουν επίσης ραντεβού αύριο δημιουργοί, αρχαιολόγοι και δημοσιογράφοι, για έναν πολιτιστικό διάλογο που επικεντρώνεται στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους μεταφέρεται ο μινωικός πολιτισμός στη διεθνή αρένα της μόδας και του κοσμήματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις μαζί με εργαστήρια γύρω από τεχνοτροπίες όπως ο αργαλειός και το σφυρήλατο κόσμημα. Η αυριανή συνάντηση δίνει επίσης το σήμα για την έναρξη μιας έκθεσης με δημιουργίες που έχουν άξονα έμπνευσης μινωικά σύμβολα.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, παίρνουν μέρος οι Sophia Kokosalaki, Mary Katrantzou, Ancient Greek Sandals, Spyridon Tsagarakis, Zeus+Dione, καθώς και άλλοι Ελληνες σχεδιαστές και brands που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή