Το «Karate Kid» επιστρέφει διαδικτυακά και είναι… καλό

Το «Karate Kid» επιστρέφει διαδικτυακά και είναι… καλό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εναλλακτική τηλεόραση μας βομβαρδίζει από παντού. Πάνω που πάμε να συνηθίσουμε το Netflix, έρχεται τώρα και το YouTube να μπει στον παιχνίδι των τηλεοπτικών σειρών με δικές του παραγωγές. Μπορεί βέβαια το πλήρες περιεχόμενο της υπηρεσίας YouTube Red να μην είναι ακόμα διαθέσιμο στη χώρα μας, ωστόσο το σημαντικό είναι πως έχουμε το «Cobra Kai». Θυμάστε το «Karate Kid» με τις ατελείωτες επαναλήψεις του τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου; Με τον κ. Μιγιάγκι και το χτύπημα του πελαργού; Τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την καλτ ταινία, έρχεται η σειρά των 10 ημίωρων επεισοδίων, με τους ίδιους μάλιστα πρωταγωνιστές.

Κι αν οι συνθήκες προδιαθέτουν για… απογοήτευση, η αλήθεια είναι πως το «Cobra Kai» είναι πολύ καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Αρχικά, όπως προδιαθέτει και το όνομα, πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Τζόνι Λόρενς, ο αντιπαθητικός ξανθός δηλαδή που ταπεινώνει στο τέλος του «Karate Kid» ο ηρωικός Λαρούσο.

Τρεις δεκαετίες μετά, ο Γουίλιαμ Ζάμπκα ενσαρκώνει ξανά τον Τζόνι, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν αποτυχημένο, ολίγον οπισθοδρομικό και βίαιο, ενήλικα. Από την άλλη, ο Ραλφ Μάτσιο είναι πάλι ο Ντάνιελ Λαρούσο, επιτυχημένος επιχειρηματίας πια, ο οποίος συνεχίζει να εξαργυρώνει την αθλητική δημοφιλία του. Οι δυο τους θα τεθούν εκ νέου αντιμέτωποι όταν ο Λόρενς θα ανοίξει ξανά το «ντότζο» του δασκάλου του και θα αρχίσει να διδάσκει νέους μαθητές.

Είναι αξιοσημείωτο το πώς οι παλιοί ήρωες προσγειώνονται σχεδόν άψογα στο 2018, πλαισιώνοντας ταυτόχρονα καινούργιους νεαρούς πρωταγωνιστές. Το ίδιο κάνει και η καλτ νοσταλγία των ’80s, που είναι τόσο της μόδας τελευταία, δημιουργώντας ένα ευχάριστο αποτέλεσμα που βλέπεται άνετα σε ένα μόνο απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή