80 χρoνια πριν… 11-5-1938

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙΣΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ: Γενεύη, 10 Μαΐου. Σήμερον την πρωΐαν συνεκροτήθη η πρώτη δημοσία συνεδρίασις της 101ης συνόδου της Συμβουλίου της Κ.Τ.Ε. Το κύριον γεγονός της συνεδριάσεως υπήρξε η αγόρευσις του Αγγλου υπουργού των Εξωτερικών λόρδου Χάλιφαξ, ήτις κατά τους Αγγλους ανταποκριτάς υπήρξεν η τελευταία πράξις του αβησσυνιακού δράματος [Η Αιθιοπία ή Αβησσυνία κατελήφθη από τις δυνάμεις του Μουσολίνι το 1936 και παρέμεινε υπό ιταλική κατοχή έως το 1941].

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Διά της εγκαινιασθείσης σήμερον Λέσχης του Εργαζομένου Παιδιού […] ου μόνον παρέχεται εις το εργαζόμενον παιδί άφθονος και υγιεινή τροφή, υποχρεωτική δις της εβδομάδος λήψις λουτρού, υπνωτήριον, θεριναί κατασκηνώσεις, ενισχύσεις εις ιματισμόν και υπόδησιν, αναγνωστήριον, βιβλιοθήκαι, ευρείαι αίθουσαι παιδιών, αλλά και δαψιλής πνευματική τροφή διά της λειτουργίας εκπαιδευτηρίου, Νυκτερινών Δημοτικών Σχολών, μαθήματος Αγγλικής […], μουσικής και ενοργάνου […].

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Εις την κεντρικήν αγοράν ενεφανίσθησαν οι πρώτες φράουλες. Το ωραίον αυτό φρούτο δεν είναι ακόμη προσιτόν, διότι πωλείται προς 100 δραχμάς την οκάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή