«Φρούριο» η Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου: επί ποδός 2.000 αστυνομικοί

«Φρούριο» η Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου: επί ποδός 2.000 αστυνομικοί

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας προβλέπει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του αυριανού τελικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά, περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ, χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα θα είναι αντίστοιχης κλίμακας με εκείνα που λαμβάνονται κάθε χρόνο στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.  Μάλιστα, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, έχουν προβλεφθεί περίπου 500 ενέργειες που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα, προκειμένου το σχέδιο, το οποίο θα τεθεί από απόψε σε πλήρη ισχύ, να κυλήσει ομαλά.

Μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί και εμφανής παρουσία αστυνομικών σε κάθε γωνιά της Αθήνας, ενώ τα μέτρα θα κλιμακώνονται όσο πλησιάζει η ώρα έναρξης της αναμέτρησης (20: 30).

Μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών αποτελεί το ενδεχόμενο «συνάντησης» των οπαδών των δύο ομάδων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ενώ ειδική μέριμνα έχει υπάρξει τόσο για το ενδεχόμενο επεισοδίων στο κλαμπ των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, όσο και για το λιμάνι του Πειραιά, για πιθανό… «ραντεβού» με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Από τις αρχές, πάντως, δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που έκαναν λόγο για άφιξη χούλιγκαν της Παρτιζάν (που είναι γνωστοί για τις στενές τους σχέσεις με εκείνους του ΠΑΟΚ) στην Αθήνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, απετράπη συμπλοκή μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ από τον σύνδεσμο των Εξαρχείων με αντίστοιχους του ΠΑΟΚ από το κλαμπ της Ομόνοιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή