Εμπορική δικτύωση εκτός συνόρων με το «Trade Club Alliance» για Eurobank

Εμπορική δικτύωση εκτός συνόρων με το «Trade Club Alliance» για Eurobank

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες δυνατότητες διεθνούς εμπορικής δικτύωσης και ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας που ανοίγονται για τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Trade Club Alliance, και η στρατηγική συμμαχία του ομίλου Eurobank με την Banco Santander, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ομίλου Eurobank Σταύρος Ιωάννου, σημείωσε: «Η Eurobank, μια τράπεζα που συνδέεται παραδοσιακά με την επιχειρηματικότητα, επένδυσε και επενδύει σταθερά, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, στο απαιτητικό ταξίδι της εξωστρέφειας και στηρίζει με συνέπεια υγιείς δυναμικές επιχειρήσεις, εντός και εκτός συνόρων. Στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η συνεργασία μας με εταίρους διεθνείς τράπεζες, όπως η Banco Santander, δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες και σημαντικές προοπτικές για τις κυπριακές και τις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας. Θεωρούμε τις επιχειρήσεις κινητήριες δυνάμεις της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης και τις στηρίζουμε, όχι μόνο χρηματοδοτικά, αλλά και με σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αξιοποιήσουν την παγκόσμια διασύνδεση με ισχυρούς και αξιόπιστους εταίρους».

Ο υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, σημείωσε: «Στις μέρες μας η δυναμική του Διαδικτύου στο διεθνές εμπόριο είναι αδιαμφισβήτητη, γεγονός που καθιστά άκρως απαραίτητα για το σύγχρονο επιχειρείν, εργαλεία όπως είναι το Exportgate, μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πύλες για θέματα εξαγωγών και εισαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών που στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Eurobank ήταν ένα από τα πρώτα και βασικά μέλη στο ψηφιακό δίκτυο διασύνδεσης επιχειρήσεων, το «Trade Club Alliance», στο οποίο μετέχουν επίσης η Banco Santander, η Nordea, η KBC, η Banco BPM, η IBK, η Attijariwafa, η SCB- Siam Commercial Bank, η Abu Dhabi Commercial Bank και η Credit Agricole. Μέχρι τα τέλη του 2018, το Club αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων όπως ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Βόρεια και Δυτική Αφρική, Κίνα, Σκανδιναβία και σημαντικό αριθμό των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μέσω του «Trade Club Alliance», κυπριακές και ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε πάνω από 15.000 εταιρείες-πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών του κόσμου μέσω της συμμετοχής τουλάχιστον 15 τραπεζικών ομίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή