Οι πιο πιστοί παίκτες στις ομάδες τους

Οι πιο πιστοί παίκτες στις ομάδες τους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο το βράδυ στην έδρα της Λεβάντε ο Αντρές Ινιέστα αναμένεται να δώσει το προτελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, συμπληρώνοντας σχεδόν 22 χρόνια στον καταλανικό σύλλογο, εκ των οποίων τα τελευταία 16 στην υπηρεσία της πρώτης ομάδας, κόντρα στο ρεύμα των συνεχών μετακινήσεων παικτών που κυριαρχεί διεθνώς – και δεν είναι καν Καταλανός.

Ωστόσο, ο 34χρονος διεθνής μέσος, που έχει συμφωνήσει να συνεχίσει από το καλοκαίρι την καριέρα του στην Κίνα, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα συνεχή χρόνια στην πρώτη ομάδα ενός απο τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο… αρχιπιστός, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι στατιστικολόγοι του ποδοσφαίρου, είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, που το καλοκαίρι, κατά πάσα πιθανότητα, θα κρεμάσει τα γάντια του μετά 17 χρόνια στην υπηρεσία της Γιουβέντους. Αυτόν διακρίνει ως τον μακροβιότερο παίκτη σε έναν σύλλογο το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES, με έδρα την Ελβετία.

Ο Ιταλός γκολκίπερ έχει κλείσει ήδη τα… δεύτερα -άντα, γεννημένος τον Ιανουάριο του 1978, και συνεχίζει στο κορυφαίο επίπεδο σφραγίζοντας αυτό το Σαββατοκύριακο το νταμπλ με τη «Μεγάλη Κυρία», αλλά σε αντίθεση με τον Ινιέστα έχει παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο και με άλλη ομάδα, αφού έγινε γνωστός κάτω από τα δοκάρια της Πάρμα, όπου βρέθηκε για έξι σεζόν.

«Σφήνα» μεταξύ των Μπουφόν και Ινιέστα το Παρατηρητήριο βάζει τον Ιταλό επιθετικό της Κιέβο Βερόνα Σέρτζο Πελισιέρ, μετρώντας του 16,5 έτη στα «ιπτάμενα γαϊδούρια». Ωστόσο, ο 39χρονος αρχηγός της Κιέβο έχει 16 συνεχή έτη στην ομάδα συν έξι μήνες το 2000, αφού το 2001 πήγε για μιάμιση σεζόν ως δανεικός στη ΣΠΑΛ.

Στις 16 συνεχείς σεζόν είναι και ο Ρόμαν Βάιντενφέλερ, ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Μισή σεζόν λιγότερη, στην πέμπτη θέση της κατάταξης, βρίσκεται ο Ντανιέλε ντε Ρόσι της Ρόμα, μαζί με τους Λέον Μπρίτον της Σουόνσι και Λοράν Πιονιέ της γαλλικής Μονπελιέ. Ο Ντε Ρόσι έχει πάρει τη σκυτάλη από τον «Καπιτάνο» Φραντσέσκο Τότι, που πέρυσι κρέμασε τα παπούτσια του μετά καριέρα 24 ετών στη Ρόμα. Μόνο στη Ρόμα.

Τη φετινή πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν με σερί 15 ετών στην ίδια ομάδα ο Τσάμπι Πριέτο της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο Δαβίδ Γκαρσία της Λας Πάλμας και ο Λοΐκ Περέν της Σεντ Ετιέν, αφήνοντας εκτός τοπ-10 τον Λιονέλ Μέσι, που έχει κλείσει 14 χρόνια στην Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή