Ν.Δ.: Με το βλέμμα στις εσωκομματικές κάλπες

Ν.Δ.: Με το βλέμμα στις εσωκομματικές κάλπες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύνθημα το άνοιγμα και τη συμμετοχή και προσκλητήριο συστράτευσης της μεγαλύτερης δυνατής πλειοψηφίας πολιτών –ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές– η Πειραιώς στρέφει το βλέμμα της στις αυριανές κάλπες για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις. Οι τοπικές κάλπες που στήνονται αύριο σε 339 σημεία της χώρας, εξάλλου, αποτελούν μια «πρόβα» για τη Ν.Δ. που δεν κρύβει ότι βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα.

Πολύ περισσότερο, στην Πειραιώς δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα περισσότερα από 155.000 μέλη που εγγράφηκαν για τη διαδικασία, εκ των οποίων περίπου οι 28.000 είναι νέα μέλη, εγγραφές που μεταφράζονται και σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία του κόμματος, στηρίζοντας εμπράκτως, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. (σε άρθρο του στον «Φιλελεύθερο»), «τη στρατηγική επιλογή της Ν.Δ. να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες», ενώ την ίδια ώρα χαιρέτισε το ενδιαφέρον ως απόδειξη ότι η Ν.Δ. «ξαναγίνεται περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια ένα μαζικό λαϊκό κόμμα». Η συγκυρία, λένε στην Πειραιώς, λέει ακόμα περισσότερα για την επιτυχία του εγχειρήματος που αρχικά αμφισβητήθηκε. Οπως το έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «το ριζοσπαστικό αυτό εγχείρημα δεν πραγματοποιείται σε ουδέτερο χρόνο που θα επέτρεπε σε έναν πολιτικό μηχανισμό να ασχοληθεί απερίσπαστος με την εσωτερική του λειτουργία».

Αντιθέτως, «συμβαίνει ενώ μια κυνική κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τη Ν.Δ. να της απαντά δυναμικά, εντός και εκτός Βουλής», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την αυριανή διαδικασία όχι μόνο οργανωτική, αλλά «βαθιά πολιτική».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν φείσθηκε κριτικής προς την κυβέρνηση για το «ψέμα» της καθαρής εξόδου, θυμίζοντας ότι οι μειώσεις συντάξεων και η κατάργηση του αφορολογήτου έχουν ήδη υπογραφεί. Εξάλλου, φρόντισε να το υπενθυμίσει η Ν.Δ. και διά της εκπροσώπου της κ. Σπυράκη, η οποία με αφορμή την επιστολή Σεντένο, χαρακτήρισε «παραμύθι» την καθαρή έξοδο και επανέλαβε το αίτημα της Ν.Δ. που διατυπώθηκε και με την κατάθεση ερώτησης 46 βουλευτών της προ ημερών να ενημερώσει αναλυτικά η κυβέρνηση για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, αλλά και για τη μείωση του αφορολογήτου.

Ραντεβού με Πάιατ

Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως ήταν αναμενόμενο, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση στη Βουλή του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Γ. Παπανδρέου, κατόπιν αιτήματος του δεύτερου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε στον πρώην πρωθυπουργό ότι την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής «τη φέρει αυτονοήτως η κυβέρνηση» και του ανέλυσε, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, τις δικές του σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιλογές τού κ. Τσίπρα τις οποίες, άλλωστε, έχει διατυπώσει δημοσίως. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρεϊ Πάιατ, με βασικότερο θέμα στην ατζέντα την υπόθεση της αναβάθμισης των F-16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή