Χάλκινο μετάλλιο για… αρχή η Κορακάκη

Χάλκινο μετάλλιο για… αρχή η Κορακάκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα άθλημα που η πρώτη από την όγδοη θέση απέχει λιγότερο από μία… τρίχα, σε ένα άθλημα που η πρόκριση σε έναν τελικό αποτελεί από μόνη της τεράστια επιτυχία, η Αννα Κορακάκη έχει σταθεροποιήσει τις επιδόσεις της και βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Το χάλκινο μετάλλιο στο σπορ πιστόλι 25 μ., στο παγκόσμιο κύπελλο της Ατλάντας και η πρόκριση με την υψηλότερη βαθμολογία, για άλλη μία φορά, επιβεβαίωσαν την αξία του «χρυσού» κοριτσιού μας.

Σε μία πόλη, όπου κάποιες από τις αντιπάλους της είχαν αγωνιστεί –και διακριθεί– στους Ολυμπιακούς του 1996, τότε που η Αννα ήταν, μόλις, τεσσάρων μηνών, η Ελληνίδα ολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό του σπορ πιστολιού με εντυπωσιακή επίδοση (590/600) και σε αυτό το επίπεδο η πρώτη από την όγδοη θέση δεν έχουν… καμία απόσταση σε ό,τι αφορά την αξία του σκοπευτή. Εξάλλου, όπως δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της, αυτό που μετράει πρώτα από όλα είναι η πρόκριση σε τελικό. «Η Αννα όλο αυτό το διάστημα έχει σταθερές επιδόσεις και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Σε έναν τελικό του δικού μας αθλήματος όλες οι αθλήτριες είναι ισάξιες. Δεν μπορείς πάντα να παίρνεις μετάλλια. Η επίδοση που πέτυχε στο σπορ πιστόλι είναι εντυπωσιακή. Είμαστε ευχαριστημένοι».

Σήμερα, η «χρυσή» ολυμπιονίκης θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. στο όπλο, όπου στο Ρίο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου και οι επιδόσεις που έγιναν στο σπορ πιστόλι δείχνουν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Η μεγάλη πρόκληση, όμως, για την οικογένεια Κορακάκη θα είναι το αυριανό αγώνισμα. Ο Τάσος Κορακάκης θα «κοουτσάρει» τα παιδιά του που θα αγωνιστούν στο μεικτό του αεροβόλου πιστολιού 10 μ. Θα είναι η πρώτη φορά που η Αννα και ο Διονύσης θα πάρουν μέρος ως ζευγάρι σε διεθνή αγώνα, με τα αποτελέσματα από το πρόσφατο πανελλήνιο να συνηγορούν για μια καλή εμφάνιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή