Ποδόσφαιρο: Και του χρόνου… ξένες ομάδες

Ποδόσφαιρο: Και του χρόνου… ξένες ομάδες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικώς, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά και σχεδόν όλοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, πιστοποίησαν οι ίδιοι πως είναι παντελώς ανίκανοι να διοργανώσουν έναν αγώνα. Ο ορισμός ξένης διαιτητικής πεντάδας στον σημερινό τελικό είναι η κορυφή του παγόβουνου που άρχισε να λιώνει, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίφημη «εξυγίανση» την οποία διατράνωσαν ορισμένοι πρόεδροι και την έκαναν «σημαία» οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Σίγουρα η ΕΠΟ δεν πήρε μόνη της αυτή την απόφαση. Θα της άναψε το «πράσινο» και η FIFA, η οποία βλέπει πως πάμε από το κακό στο χειρότερο. Πολλοί ερμήνευσαν αυτή την κίνηση ως ένα δείγμα πως πλησιάζει η αποβολή μας από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Αλλοι, πως μ’ αυτόν τον τρόπο πιθανόν να αποφευχθούν τα επεισόδια και να πάρουμε μία… παράταση ζωής, με μηχανική υποστήριξη. Ο,τι κι αν είναι, το ποδόσφαιρό μας επέστρεψε μισό σχεδόν αιώνα πίσω.

Και φυσικά, αποδείχθηκε για άλλη μία φορά πως οι… λυκοφιλίες των αφεντικών των ομάδων διατηρούνται έως τη στιγμή που θα συγκρουστούν τα συμφέροντά τους. Οι αγκαλίτσες του Μελισσανίδη με τον Σαββίδη μετατράπηκαν σε… γρονθοκοπήματα και μάλιστα κάτω από τη μέση. Απόδειξη η κατακραυγή της ΑΕΚ για τον ορισμό ξένου διαιτητή.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα του θερμού πολέμου και όχι του «ψυχρού», καλούνται οι οπαδοί των δύο ομάδων, που θα βρεθούν απόψε στο ΟΑΚΑ, να διατηρήσουν την αντιπαλότητά τους στα αισχρά συνθήματα που θα ακουστούν σε όλη τη χώρα. Και δυστυχώς, αν συμβεί μόνο αυτό, τότε με πρώτο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης θα ακούσουμε πως πέτυχε η… γιορτή του ποδοσφαίρου. Αν συμβεί το αντίθετο, βλέπω του χρόνου και… δύο ξένες ομάδες στον τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή