Σάλος στην Κύπρο με τον θάνατο του 10χρονου αγοριού – Υπό κράτηση δύο γιατροί

Σάλος στην Κύπρο με τον θάνατο του 10χρονου αγοριού – Υπό κράτηση δύο γιατροί

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κράτηση των δύο γιατρών 37 και 63 χρονών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά, για πέντε ημέρες διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Εκδίδοντας τα διατάγματα κράτησης των δύο γιατρών ο Δικαστής ανέφερε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για διάπραξη των αδικημάτων. Οι δύο γιατροί οι οποίοι συνελήφθηκαν, θεωρούνται ύποπτοι σύμφωνα με Αστυνομικό εκπρόσωπο, για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».

Όπως λέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από την Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών της αναμένεται να ληφθούν ακόμη 18 καταθέσεις. Κατά την σύλληψή τους ο 63χρονος ανέφερε ότι δεν έχει να πει τίποτα ενώ ο 37χρονος είπε ότι είναι απαράδεκτο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο Ιατρών έχει προκύψει μαρτυρία, ότι είχαν εξετάσει και διαχειριστεί, τον αποβιώσαντα 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά.

Ο 10χρονος μαθητής απεβίωσε χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε διακομιστεί. Το δεκάχρονο αγόρι είχε τραυματιστεί ενώ έπαιζε με συμμαθητές του στις 11χθες το πρωί, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, όπου φοιτούσε.

Έκτακτη συνεδρία το απόγευμα πραγματοποιεί η ΠΑΣΥΚΙ

Έκτακτη κοινή συνεδρία το απόγευμα έχουν προγραμματίσει η Παγκύπρια συντεχνία κρατικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Παγκύπριος ιατρικός σύλλογος(ΠΙΣ) για να τοποθετηθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που προκύπτουν στο χώρο της υγείας και την σύλληψη των δύο συναδέλφων τους από την αστυνομία. Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας σημείωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις τους οδήγησαν στην σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου στην παρουσία και του προέδρου του ΠΙΣ με σκοπό να μελετήσουν συλλογικά τις τελευταίες εξελίξεις και ακολούθως μέσω ανακοίνωσης να τοποθετηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Σωτήρης Κούμας αφού πρώτα έδωσε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ΠΑΣΥΚΙ προς τους οικείους του 10χρονου, ανέφερε ότι οι ίδιοι θα αφήσουν την αστυνομία να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της. Σημειώνοντας ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδώσει ευθύνες σε όσους τους αναλογούν. « Εμείς εδώ και καιρό προειδοποιούσαμε ότι το σύστημα νοσεί, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό αυτό σε όλους τους εμπλεκόμενους» ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Για καθυστέρηση έκανε λόγο η μητέρα

Σημειώνεται ότι ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας επέριψε με χθεσινές της δηλώσεις η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, για το θάνατο του γιού της, καταγγέλοντας ότι εάν το παιδί της υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία από την αρχή δεν θα πέθαινε.

«Δεν καθυστέρησα. Πήγα αμέσως στο Νοσοκομείο», ανέφερε στους δημοσιογράφους η τραγική μητέρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί το δεκάχρονος. Σύμφωνα με την ίδια, όταν παρέλαβε το παιδί της από το σχολείο αυτό έδειχνε μια χαρά, «περπατούσε και μιλούσε», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, όταν ρώτησε το γιατρό εάν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία το παιδί της λόγω του τραύματος στο κεφάλι, αυτός της απάντησε αρνητικά λέγοντας της, όπως υποστήριξε, ότι «όποιος πέσει τζαι κτυπήσει θα κάμνουμε αξονικό;». Ανέφερε επίσης ότι ο γιατρός της είπε ότι η ακτινογραφία είναι αρκετή. Ακολούθως της είπε, ανέφερε, ότι παιδί της είναι μια χαρά και ότι μπορούσε να το πάρει σπίτι. «Έπρεπε να μείνει εκεί το μωρό να το κοιτάζουν κάθε δεκαπέντε λεπτά», πρόσθεσε.

Σε εξέλιξη έρευνες από υπουργεία Παιδείας- Υγείας

Το χθεσινό περιστατικό κινητοποίησε άμεσα τα υπουργεία παιδείας και υγείας στα οποία βρίσκεται εν εξελίξη έρευνα για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο το 10χρονο μαθητή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο ερευνώντας λειτουργός του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να δουλέψει εντατικά όλο το Σαββατοκυρίακο με στόχο να παραδωσει μέχρι την Δευτέρα το πόρισμα του όσο αφορά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο σχολείο και έφεραν το τραυματισμό του μαθητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή