Μεταξύ 23ης και 25ης Μαΐου η κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας

Μεταξύ 23ης και 25ης Μαΐου η κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα έχει προγραμματίσει την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της, μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου, στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης της για τη μη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών της, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των κρατικών ΜΜΕ. H συγκεκριμένη μέρα της κατεδάφισης θα επιλεχθεί και βάσει των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η κατεδάφιση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών θα συμπεριλάβει την κατάρρευση όλων των υπόγειων στοών με ελεγχόμενες εκρήξεις, το κλείσιμο των εισόδων του, αλλά και την μεταφορά όλων των εγκαταστάσεων παρατήρησης, των ερευνητικών υποδομών, αλλά και των σημείων ελέγχου ασφάλειας.

Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, θα προσκληθούν, προκειμένου να καλύψουν το γεγονός της αποσυναρμολόγησης των εμβληματικών εγκαταστάσεων του βορειοκορεατικού κέντρου πυρηνικών δοκιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή