Δυο αδέλφια από την Παλαιστίνη σύστησε στον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο ο δήμαρχος Ηρακλείου

Δυο αδέλφια από την Παλαιστίνη σύστησε στον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο ο δήμαρχος Ηρακλείου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Αχμέντ και τον Χουσείν, δυο αδέλφια από την Παλαιστίνη, σύστησε στον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του πριγκιπικού ζεύγους της Αγγλίας στην Κρήτη, και ειδικότερα στις Αρχάνες, ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Τα δυο προσφυγόπουλα από την Παλαιστίνη, 11 και 9 ετών, μετά από μια μεγάλη όσο και δύσκολη περιπλάνηση που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη Συρία, την Ιορδανία και την Τουρκία, φιλοξενούνται εδώ και μερικούς μήνες, μαζί με την οικογένειά τους, στο Ηράκλειο. Τα παιδιά εξέφρασαν στον πρίγκιπα Κάρολο την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες ζωής στον τόπο μας, ενώ του προσέφεραν και μια ζωγραφιά με τις σημαίες της Παλαιστίνης, της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε: «Το ενδιαφέρον του πρίγκιπα Καρόλου για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην Κρήτη και κυρίως το γεγονός ότι μας έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη λειτουργία του, είναι μια επιβράβευση για όσους εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά κάθε μέρα προκειμένου να υλοποιείται με επιτυχία: Τους εργαζομένους στην Αναπτυξιακή και στην Ύπατη Αρμοστεία, αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης. Χάρις σε αυτούς και χάρις στην ΠΕΔ, η οποία αντέδρασε με ψυχραιμία και ομοψυχία στην τεχνητή κρίση που επιχείρησαν κάποιοι να δημιουργήσουν το καλοκαίρι του 2016, σήμερα η Κρήτη αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο καλής πρακτικής στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Κυρίως, αποτελεί ένα μέρος που παιδιά όπως ο Αχμέντ και ο Χουσείν μπορούν να νιώσουν ξανά ασφαλή και χαρούμενα. Και αυτό είναι για εμάς πραγματικά ανεκτίμητο».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή