CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Karl-Friedrich Scheufele, συμπρόεδρος του οίκου Chopard, είναι γνωστός λάτρης των παλαιών αυτοκινήτων και «θαμώνας» σημαντικών ράλι-αντίκα. Επί πολλές δεκαετίες τρέχει και ο ίδιος με τα συλλεκτικά του αυτοκίνητα σε αγώνες. Δεν αποτελεί σύμπτωση συνεπώς ότι η Chopard είναι σπόνσορας και επίσημος χρονομέτρης του Grand Prix του Μονακό (όπως και του ράλι Mille Miglia της Ιταλίας τα τελευταία τριάντα χρόνια). Αυτή η δέσμευση εξηγείται και από τις κοινές αξίες που διέπουν ρολόγια και αυτοκίνητα: αντοχή, ακρίβεια, στιβαρότητα και κομψότητα.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-1

Το Grand Prix de Monaco Historique είναι ένα σημαντικό γεγονός στο καλεντάρι των αγώνων κλασικών αυτοκινήτων, το οποίο από το 1997 και κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται στους δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό. Στον βράχο των Μονεγάσκων κλείνουν το ραντεβού τους οι aficionados των μεγαλύτερων κατασκευαστών που καλύπτουν επτά κατηγορίες αυτοκινήτων, με μοντέλα κατασκευασμένα από την προπολεμική περίοδο και έως το 1976.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-2

Η Chopard είναι εταίρος και επίσημος χρονομέτρης του Grand Prix de Monaco Historique από το 2002 και κάθε φορά δημιουργεί και το ανάλογο ρολόι προς τιμήν της διοργάνωσης. Φέτος το 11ο Grand Prix του Μονακό πραγματοποιείται 11 -13 Μαΐου και με την ευκαιρία αυτή ο ελβετικός οίκος κυκλοφορεί δύο συλλεκτικούς χρονογράφους Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition: 250 αντίτυπα από τιτάνιο και ατσάλι και 100 αντίτυπα από τιτάνιο, ατσάλι και ροζ χρυσό 18Κ.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-3

Το «σασί» των ρολογιών είναι εμφανώς εμπνευσμένο από το design των κλασικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, με σοφά επιλεγμένες χρωματικές πινελιές σε πορτοκαλί και μπλε ενώ ο «κινητήρας» τους εγγυάται απόλυτη ακρίβεια αφού φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από τον έγκυρο ελβετικό φορέα COSC. 

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-4

Σχεδιαστικά επηρεασμένα από τον κόσμο των αυτοκινήτων, τα μπουτόν του χρονογράφου έχουν σχήμα πιστονιού ενώ η κορόνα φέρει ανάγλυφο το σχήμα ενός τιμονιού. Τον αγωνιστικό χαρακτήρα του ρολογιού επιτείνει βεβαίως η ταχυμετρική κλίμακα επάνω στην μπλε στεφάνη.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-5

Η κάσα σε διάμετρο 44,5 mm είναι εφοδιασμένη με βιδωτή κορόνα και στην κλειστή πλάτη της  φέρει ανάγλυφο το λογότυπο του Automobile Club de Monaco. Ακόμη και οι βίδες που στερεώνουν το πίσω καπάκι της θυμίζουν μπουλόνια αυτοκινήτου. Στεγανή μέχρι τα 100 μέτρα βάθος, φιλοξενεί στο εσωτερικό της έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου με 46 ώρες αυτονομίας. 

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-6

Ιδιαιτέρως ευανάγνωστο το καντράν, έχει ασημί ελικοειδή ανάγλυφη επιφάνεια επάνω στην οποία «γράφουν» τέλεια οι δύο μπλε μετρητές του χρονογράφου: 30 λεπτών στο 12 και 12 ωρών στο 6. Συμμετρικά στο 9 και στο 3 έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα το υποκαντράν με τα μικρά δευτερόλεπτα και η ημερομηνία μαζί με το λογότυπο της μάρκας και το όνομα του μοντέλου. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην κλίμακα των λεπτών που αναπτύσσεται σε μπλε χρώμα περιφερειακά και η οποία συνδυάζεται με ενδείξεις ώρας σε σχήμα βέλους, επιστρωμένους με Super-LumiNova®. Ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης είναι σε έντονο πορτοκαλί στην έκδοση από τιτάνιο/ατσάλι και σε μπλε με πορτοκαλί αιχμή στην έκδοση από ροζ χρυσό 18Κ/τιτάνιο/ατσάλι.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-7

Ο χρονογράφος προσφέρεται με δύο διαφορετικά λουράκια: ένα μπλε από δέρμα Barenia με πορτοκαλί ραφές και μεγάλες τρύπες για πιο vintage κομψές εμφανίσεις ή με ένα μπλε λουράκι τύπου ΝΑΤΟ με πορτοκαλί ρίγες για ένα πιο casual σπορ στυλ.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2018 Race Edition-8

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Chopard.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή