Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δύο Eλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φύλακες της Αδριανούπολης, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –Τουρκίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που θα επισκεφτεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, στις τουρκικές φυλακές.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στις 25 Μαρτίου, είχε βρεθεί στην Άγκυρα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είχε ζητήσει από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Τουρκίας, να του επιτρέψουν την επίσκεψη στις φύλακες. Το αίτημα αυτό είχε επαναλάβει στα μέσα Απριλίου σε αξιωματούχους της Τουρκίας που είχαν επισκεφτεί επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ θα συνοδεύει τη Δευτέρα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη και το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για την Αδριανούπολη, όπου θα επισκεφτεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές όπου κρατούνται πάνω από 70 μέρες, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή