Κορακάκη: Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα – Αποκλειστικές δηλώσεις στην «Κ»

Κορακάκη: Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα – Αποκλειστικές δηλώσεις στην «Κ»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες ώρες έχουν περάσει από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ. από την Άννα Κορακάκη και η κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής είναι έτοιμη να κάνει τον απολογισμό για όλα αυτά τα εντυπωσιακά που πέτυχε στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ. Το «χρυσό» κορίτσι, εκτός από το χρυσό και το παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο, αναδείχθηκε τρίτη στο σπορ πιστόλι, ενώ και στους τελικούς και των δύο όπλων προκρίθηκε ως πρώτη.

«Τώρα μπορώ να πω ότι έχει φύγει η ένταση και το απολαμβάνω. Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου. Η αλήθεια είναι ότι στις προπονήσεις ήμουν καλύτερη και από τις προπονήσεις πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οπότε θα ήταν κρίμα να μην είχα πάρει κάποιο μετάλλιο. Αυτό, όμως, που με χαροποίησε περισσότερο και από το μετάλλιο ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ. Όπως είναι οι κανονισμοί θα μπορούσα να είχα μπει στον τελικό ως 8η, με μία όχι καλή επίδοση, και μετά, επειδή εκεί είναι νέος αγώνας, να έπαιρνα χρυσό. Δε θα μετρούσε, για εμένα, το ίδιο. Ήταν μία εκπληκτική ημέρα η σημερινή. Από τότε που άλλαξαν τα ρεκόρ, τις περισσότερες φορές που κάποιος σκοπευτής έχει πετύχει ρεκόρ στους προκριματικούς, στους τελικούς δεν κατάφερνε να πάρει μετάλλιο. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο», δήλωσε στην «Κ» η Ολυμπιονίκης.

Αύριο το μεσημέρι, η Άννα και ο αδελφός της, ο Διονύσης, θα πάρουν μέρος στο μικτό στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και όταν την ρωτήσαμε για τους στόχους της, το χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό της, καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί, ως ομάδα, με τον αγαπημένο της αδελφό, σε διεθνή αγώνα: «Θα το χαρούμε. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, αλλά ακόμη ο Διονύσης δεν έχει τις δικές μου τις εμπειρίες. Είναι μικρός ακόμη. Θέλουμε, πρώτα από όλα, να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή».

Στην κερκίδα θα βρίσκεται ο προπονητής – πατέρας τους, ο Τάσος Κορακάκης. Ο παλαιός πρωταθλητής της σκοποβολής θα δει τα παιδιά του να αγωνίζονται ως ομάδα και η υπερηφάνεια του πατέρα θα «ανταμώσει» την υπερηφάνεια του προπονητή.

Η «εθνική Κορακάκη» θα επιστρέψει από την Αμερική και στις 21 Μαΐου θα μεταβεί στο Μόναχο για τον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου. «Θα είναι το πιο δύσκολο από όλα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή όλοι οι κορυφαίοι σκοπευτές του κόσμου. Στόχος μου και εκεί είναι οι τελικοί. Όπως είναι το άθλημα, δε μπορούμε να μιλάμε για μετάλλια», υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή