Πομπέο: Η πλήρης κατάργηση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας προϋπόθεση για αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα

Πομπέο: Η πλήρης κατάργηση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας προϋπόθεση για αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι εάν η Βόρεια Κορέα συμφωνήσει στην πλήρη κατάργηση του προγράμματος των πυρηνικών της όπλων, τότε, οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στον ιδιωτικό τους τομέα, να επενδύσει στην χώρα.

«Αμερικανοί από τον ιδιωτικό τομέα να έρθουν για να βοηθήσουν στην κατασκευή του ενεργειακού δικτύου, καθώς η Βόρεια Κορέα έχει ανάγκη από μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox, «Fox News Sunday».

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν τις επενδύσεις στους τομείς των υποδομών και της αγροτικής οικονομίας της Βόρειας Κορέας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες διατροφής του λαού της, εάν η χώρα καλύψει τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο Σύμβουλος Έθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε σήμερα ότι η ολική αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να συνοδευτεί από έναν αφοπλισμό που θα έχει εφαρμογή σε όλες τις διαστάσεις του προγράμματος όπλων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών και χημικών όπλων.

«Από την πλευρά της αποπυρηνικοποίησης, σημαίνει όλες τις διαστάσεις του πυρηνικού προγράμματος τους. Ξεκάθαρα το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό πρέπει να το εγκαταλείψουν. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να δούμε τα προγράμματα των χημικών και βιολογικών τους όπλων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή