1,8 εκατομμύρια για το OMEGA του Έλβις Πρίσλεϊ

1,8 εκατομμύρια για το OMEGA του Έλβις Πρίσλεϊ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της Έβδομης Δημοπρασίας σπάνιων ρολογιών του οίκου Phillips που έγινε στη Γενεύη σημειώθηκε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ: Ένα Omega με διαμάντια και υπογραφή του οίκου Tiffany & Co. στο καντράν πουλήθηκε έναντι 1.812.500 ελβετικών φράγκων, ήτοι 1.519.834 ευρώ και 77 λεπτών. Είναι το ακριβότερο Omega που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Και να σκεφτεί κανείς ότι η αρχική εκτίμηση των ειδικών ήταν μεταξύ 42.900 και 85.700 ευρώ! Η απόκλιση συνεπώς ήταν τεράστια. Βέβαια υπάρχει μία σημαντική «λεπτομέρεια» που κάνει τη διαφορά και εξηγεί αυτή την αστρονομική τιμή: Το συγκεκριμένο ρολόι ανήκε στον Βασιλιά Έλβις.

1,8 εκατομμύρια για το OMEGA του Έλβις Πρίσλεϊ-1

Το ρολόι ήρθε στην κατοχή του τον Φεβρουάριο του 1961, σε ένα φιλανθρωπικό γεύμα παρουσία του κυβερνήτη του Τενεσί και του δημάρχου της πόλης Μέμφις. Με αφορμή την πώληση 75 εκατομμυρίων δίσκων του σε όλο τον κόσμο η δισκογραφική του εταιρεία, RCA Records, τίμησε τον Έλβις Πρίσλεί με μία αναμνηστική πλακέτα –η οποία εκτίθεται σήμερα στην Γκρέισλαντ–, και του δώρισε και το εν λόγω ρολόι, ένα κουρδιστό Omega με κάσα 32,5 χιλιοστών από λευκό χρυσό 18Κ και διαμάντια στη στεφάνη.

1,8 εκατομμύρια για το OMEGA του Έλβις Πρίσλεϊ-2

Στο πίσω καπάκι της κάσας υπάρχει χαραγμένη η αφιέρωση:

To Elvis

75 Million Records

RCA Victor

12-25-60

(Η 25η Δεκεμβρίου 1960 ήταν η ημέρα που σημειώθηκε το ρεκόρ των 75 εκατομμυρίων δίσκων).

1,8 εκατομμύρια για το OMEGA του Έλβις Πρίσλεϊ-3

H τιμή που έπιασε το ρολόι του Έλβις σπάει το ρεκόρ που κατείχε από τον περασμένο Νοέμβριο ένα σπάνιο tourbillon της Omega, το οποίο είχε πουληθεί από τον οίκο δημοπρασιών Phillips έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Omega του Έλβις είναι το τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο ρολόι διάσημου προσώπου που πωλείται σε δημοπρασία. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται βεβαίως το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν που πουλήθηκε έναντι 17,8 εκατομμυρίων πέρυσι (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) και το πλατινένιο Patek Philippe ref. 2499 του Έρικ Κλάπτον που είχε πουληθεί έναντι 3,65 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012 από τον οίκο Christie’s. Στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον το ρολόι του Έλβις και ακολουθείται από το Heuer Monaco του Στιβ Μακουίν, το οποίο άλλαξε χέρια το 2012 για το ποσό των 799.500 δολαρίων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οίκου Phillips.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή