Διάψευση από την Κομισιόν για τη «συμφωνία με 180» στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ

Διάψευση από την Κομισιόν για τη «συμφωνία με 180» στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κομισιόν διέψευσε κατηγορηματικά ότι πιέζει την Αθήνα, ώστε να ψηφιστεί η όποια συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων από 180 βουλευτές.

«Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση, αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν», αναφέρουν πηγές της Κομισιόν, αναφορικά με δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους και ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή αυτή τη συμφωνία και θα πρέπει να έχει την έγκριση 180 βουλευτών.

Όπως αναφέρει το Star.gr, η πηγή της Κομισιόν που διέψευσε την συγκεκριμένη πληροφορία, υπενθυμίζει τον λόγο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο κοινοβούλιο, όπου ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε αυτολεξεί: «Δεν είναι δική μου δουλειά για να σας δώσω προτάσεις, κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και καθοδήγηση για ένα θέμα που είναι για να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να τονίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή