Πετρούπολη: Τι υποστήριξε η 19χρονη παιδοκτόνος στους αστυνομικούς

Πετρούπολη: Τι υποστήριξε η 19χρονη παιδοκτόνος στους αστυνομικούς

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο γυναικών για την υπόθεση του βρέφους που είχε βρεθεί νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε η Αστυνομία.

Πρόκειται για μια 19χρονη Ελληνίδα, μητέρα του βρέφους, και την 54χρονη μητέρα της, από την Αλβανία, που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, από άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τι υποστήριξε η 19χρονη 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το βρέφος είχε στραγγαλιστεί. 

Ερωτηθείσα από τους αστυνομικούς στην προανακριτική διαδικασία, η 19χρονη υποστήριξε ότι γέννησε μόνη της στην μπανιέρα του σπιτιού της και στη συνέχεια πέρασε ένα κορδόνι στον λαιμό του βρέφους, με πρόθεση, όπως ανέφερε, όχι να το σκοτώσει, αλλά να σταματήσει να κλαίει.

Επίσης, ανέφερε ότι φώναξε τη μητέρα της αφού σκότωσε το βρέφος και η τελευταία ήταν εκείνη που το έβαλε σε πλαστική σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια. 

Ισχυρίστηκε δε ότι η ίδια δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος μέχρι τον έβδομο μήνα της κύησης, ενώ η μητέρα της δεν το γνώριζε. 

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Έτσι έφτασαν στη σύλληψη

Το προφίλ του υπόπτου που θα μπορούσε να είχε διαπράξει τη δολοφονία του βρέφους που βρέθηκε νεκρό είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών. Σύμφωνα με αυτό, το προφίλ αφορούσε γυναίκα 15-30 ετών, σε μία ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο όπου εντοπίστηκε το βρέφος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής και σε κάποιες περιπτώσεις (γυναίκες έως 30 ετών), απέσπασαν και δείγμα DNA. Ανάμεσα σε αυτά βρισκόταν και αυτό της 19χρονης, το οποίο ταυτίστηκε με το DNA του βρέφους, μέσω των εγκληματολογικών ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή