Ένα γκρέιπφρουτ στο τζιν μου!

Ένα γκρέιπφρουτ στο τζιν μου!

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Cotswolds είναι μια περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Σε απόσταση περίπου 2 ωρών από το Λονδίνο, κάπου ανάμεσα στην Οξφόρδη και στο σαιξπηρικό Stratford-upon-Avon, βρίσκεσαι σε μια όαση γαλήνης, φυσικού κάλλους και μοναδικών πέτρινων οικημάτων. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες προκειμένου να γνωρίσουν όσο γίνεται καλύτερα την περιοχή είναι αναρίθμητες. 

Εμείς όμως, ως γνήσιοι ταξιδευτές των γεύσεων και των απολαύσεων, και ως φανατικοί του εθνικού εγγλέζικου ποτού, του τζιν, στην ευρύτερη περιοχή έχουμε βάλει σημάδι το Cotswolds distillery! Ένα distillery που σέβεται την τοπική παράδοση και θέλει τόσο με τις κτιριακές του εγκαταστάσεις όσο και με τα προϊόντα του να συμβαδίζει με τη φυσική ομορφιά του τόπου. Ένα κομψό και φιλικό κτίριο, απλό και λειτουργικό, με μια αίθουσα δοκιμής που μοιάζει περισσότερο με το ζεστό σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού. Καθόμαστε λοιπόν στους άνετους καναπέδες και δοκιμάζουμε, τι άλλο; Το τζιν φυσικά! Ένα London Dry Gin με εννέα προσεκτικά διαλεγμένα αρωματικά. Εκτός από τα απαραίτητα (κορίανδρο, ιουνίπερο και ρίζες αγγελικής), εδώ προσθέτουν λεβάντα από την περιοχή, φύλλα δάφνης, κάρδαμο και μαύρο πιπέρι, και τελικά φρέσκες φλούδες από ροζ γκρέιπφρουτ και λάιμ, καθαρισμένα προσεκτικά στο χέρι. Κι αυτές οι φρέσκες φλούδες, που περιέχουν πολύ περισσότερα αιθέρια έλαια από τις αποξηραμένες, είναι τελικά που κάνουν τη διαφορά!

Ανοίγουμε το κλασικό φινετσάτο μπουκάλι, σερβίρουμε σε φαρδιά ποτήρια δοκιμής και αμέσως βγαίνουν αρώματα από δροσερό γκρέιπφρουτ, υπογραμμισμένο με νότες λεβάντας. Ένα κοφτερό ξηρό στόμα με τη χαρακτηριστική σπιρτάδα του ιουνίπερου και μια βοτανική ιδέα από τα δαφνόφυλλα!

Ένα πολύ ιδιαίτερο, αρωματικό και μοντέρνο τζιν, που πίνεται πολύ ευχάριστα σκέτο με πάγο και μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ. Ιδανικό τζιν τόνικ σε μεγάλο balloon ποτήρι με μία φέτα λάιμ και ένα φύλλο δάφνης! Αλλά κυρίως σε κάποιο δημιουργικό κοκτέιλ, όπως το Caipirotswold που προτείνει για το φετινό καλοκαίρι o head mixologist της εταιρείας, Oliver Morris.

Τα υλικά

60 ml Cotswolds Dry Gin

10 ml σιρόπι ζάχαρης

4 κομμάτια ροζ γκρέιπφρουτ με τη φλούδα

Πιέστε τα κομμάτια του γκρέιπφρουτ με το muddler, προσθέστε άφθονο χοντροσπασμένο πάγο, το σιρόπι, το τζιν και ανακατέψτε.

Το Cotswolds gin εισάγεται από την εταιρεία Trinity Wines (τηλ. 22990-40630) και θα το βρείτε σε ηλεκτρονικές και μη κάβες στην τιμή των 49 € περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή