Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Τήλο

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Τήλο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοδιαλυόμενη θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης από πετρελαιοειδή εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Τήλου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε από σεντινόνερα προερχόμενα από το μηχανοστάσιο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους κατά τη διαδικασία καθαρισμού του.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης, σύμφωνα με το οποίο χρησιμοποιήθηκαν απορροφητικά φράγματα και άλλα υλικά για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών, με αποτέλεσμα η ρύπανση να αντιμετωπιστεί.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ιδιοκτήτης του σκάφους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα “ΒΟΥΡΚΑΡΙ” Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή