Του τυροφάγου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρώω τυριά με τρέλα. Τρώω χωριάτικη σαλάτα, για να φάω το τυρί. Τρώω πίτες, για να φάω το τυρί. Τρώω την μπουγάτσα με τυρί, για να φάω το τυρί.

Από μικρός με επιανε ρίγος μπροστά στο κεφάλι κασέρι που ίδρωνε εκτός ψυγείου στον πάγκο του κυρ Νιόνιου. Και μπροστά στο «κόκκινο» τυρί, το Edam δηλαδή, που έφερνε στη γειτονιά ο κυρ Μανώλης. Στις δύο μερίδες αλοιφωτό Primula με ζαμπόν στο ημικυκλικό χαρτονένιο κουτάκι, που το ’κανε να φαίνεται τόσο πολύτιμο και το οποίο ψώνιζε η γιαγιά Αγγέλα για τις Κυριακές, όταν μαζεύονταν παιδιά και εγγόνια στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

Τρώω τυριά με τρέλα. Τρώω τη σάλτσα και τα μακαρόνια, για να φάω το τυρί. Τρώω το burger, για να φάω το τυρί. Τρώω το burger με διπλό τυρί. Τρώω χωριάτικη σαλάτα, για να φάω το τυρί. Τρώω πίτες, για να φάω το τυρί. Τρώω την μπουγάτσα με τυρί, για να φάω το τυρί. Τρώω παστίτσιο και αφήνω τελευταία την μπεσαμέλ, για να νιώσω το τυρί. Στο σινεμά τρώω νάτσος, για να φάω το «τυρί». Τρώω σαγανάκι με αυγά και παστουρμά, για να φάω το τυρί. Τρώω τα νύχια μου μέχρι να φάω το τυρί. Τρώω τα λεφτά μου, για να φάω τυρί. Στο σούπερ μάρκετ γεμίζω το καλάθι μου με ένα σωρό περιττά, για να καμουφλάρω το τυρί. Τυρί άσπρο, κόκκινo, κίτρινο, τυρί μαλακό, σκληρό, αλοιφωτό, τυρί πρόβειο, κατσικίσιο, γίδινο, αγελαδινό, τυρί φρέσκο, τυρί παλαιωμένο, τυρί λιπαρό, άπαχο, ελαφρύ, τυρί μυρωδάτο, πικάντικο, με πιπέρια, με σκόρδα, με μυρωδικά, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς.

Χαιρετάω τους υπαλλήλους στους πάγκους των τυριών σαν να είναι συγγενείς ή συνεργάτες. Στους μπουφέδες στα πάρτι τρέχω στις πιατέλες με τα τυριά. Πίνω κρασιά, ούζα και τσίπουρα, για να φάω το τυρί. Τρώω τυροκροκέτες, τυρομπουκιές, τυροσαλάτες, τυροκαυτερές, ακόμη και τυρογαριδάκια. Μέχρι να βρεθώ στη φάκα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή