Ασυλο και από το Εφετείο στον δεύτερο από τους «οκτώ» Τούρκους

Ασυλο και από το Εφετείο στον δεύτερο από τους «οκτώ» Τούρκους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της χορήγησης ασύλου και στον δεύτερο κατά σειρά Τούρκο αξιωματικό, όπως έκρινε η αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκε και το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, απορρίπτοντας την αίτηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που είχε προσφύγει και ζητούσε την αναστολή της απόφασης της Επιτροπής για το άσυλο.

Μέχρις ότου, όμως, αμετάκλητα κριθεί η υπόθεση για το αν θα δοθεί ή όχι άσυλο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το Δικαστήριο, ακολουθώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επέβαλε στον συγκεκριμένο αξιωματικό αυστηρότατους όρους για λόγους ασφαλείας και προστασίας του, όπως διαμονή σε μέρος αυστηρά φυλασσόμενο, παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ο τόπος διαμονής του θα είναι άγνωστος και λοιπά.

Μάλιστα κατά την απόφαση, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να λάβει τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας – για πρώτη φορά είχαν επιβληθεί από το ΣτΕ για τον πρώτο από τους οκτώ στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο από την Επιτροπή – αλλιώς το Δικαστήριο μπορεί να άρει την απόφαση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή