Σε αντιφάσεις έπεσαν η 19χρονη και η μητέρα της για τον φόνο του βρέφους

Σε αντιφάσεις έπεσαν η 19χρονη και η μητέρα της για τον φόνο του βρέφους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικά είναι τα όσα κατέθεσε η 19χρονη που μαζί με την 54χρονη μητέρα της κατηγορείται για τον φόνο του νεογέννητου βρέφους που είχε βρεθεί νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων την 26η Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην προανακριτική της απολογία, η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε ότι εγκυμονούσε μόνο όταν έφτασε στον 7ο μήνα της κύησης.

Ακολούθως περιέγραψε ότι γέννησε με τη βοήθεια της μητέρας στο μπάνιο και ότι κατόπιν έπνιξε το βρέφος με ένα κορδόνι.

Αντιθέτως, η μητέρα της 19χρονης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την εγκυμοσύνη της κόρης της και ότι κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν εκείνη της ζήτησε να πετάξει τη σακούλα με το νεκρό βρέφος.

«Μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πετάξω. Μέσα ήταν το μωρό, τυλιγμένο με ένα σεντόνι».

Επιπλέον, η 19χρονη υποστήριξε ότι και η ίδια είχε αφήσει λουλούδια στο σημείο όπου βρεθεί νεκρό το άτυχο αγοράκι, θέλοντας να ζητήσει συγχώρεση για την πράξη της. «Δεν ήθελα να το σκοτώσω», κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Μητέρα και κόρη ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την Κυριακή από άνδρες του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Ενώπιον των αξιωματικών της Ασφάλειας, ομολόγησαν τις πράξεις τους και την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή. Αντιμετωπίζουν δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το νεκρό βρέφος είχε βρει μέσα σε νάιλον σακούλα σκουπιδιών ένας ρακοσυλλέκτης. Είχε τυλιγμένο στον λαιμό του ένα κορδόνι, ενώ το στόμα του ήταν φραγμένο με χαρτοπετσέτες. Η ιατροδικαστική έκθεση είχε επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος του νεογέννητου αγοριού είχε προκληθεί από ασφυξία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή