Ποδόσφαιρο: Απομακρύνεται το Grexit

Ποδόσφαιρο: Απομακρύνεται το Grexit

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η, παρά τα όποια επεισόδια, ομαλή τέλεση του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «crash test» εκτιμάται, από στελέχη της ΕΠΟ, ότι απομακρύνει την ορατή απειλή του Grexit, αλλά θα διατηρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και εν προκειμένω την ομοσπονδία, σε καθεστώς επιτήρησης από τις FIFA και UEFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της εβδομάδας να έρθει επιστολή από τη FIFA, η οποία στο καλύτερο σενάριο θα ζητεί να υλοποιηθούν δεσμεύσεις που λήφθηκαν κατά την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένου, μαζί με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας στα γραφεία της FIFA τον προηγούμενο μήνα.

Οσον αφορά τη διαιτησία, η απόφαση του επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, δικαιώνει, παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν, όσους την εισηγήθηκαν και την υποστήριξαν, κυρίως επειδή οι αποφάσεις του Ισπανού διαιτητή Μπολμπαλάν, σ’ έναν αγώνα που είχε πέναλτι και αποβολές, δεν αμφισβητήθηκαν.

Οσον αφορά την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, ο υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τον τελικό τα εξής: «Οργανωτικά υπήρχαν προβλήματα, αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχυς. Δεν θα μιλήσω για το θέμα της βίας έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, φταίνε και οι παράγοντες με τους οπαδικούς στρατούς. Εγινε μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι στρατοί και δεν θρηνήσαμε θύματα. (…) Θα επιμείνω στην απόφαση που έχουμε πάρει να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο του Grexit που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Κατά πάσα πιθανότητα, έχει αποφευχθεί. Καταφέραμε έστω με αυτά τα προβλήματα να γίνει το ματς. Δεν μπορεί για μία αθλητική διοργάνωση να νεκρώνει για όλους αυτούς τους λόγους μία ολόκληρη πόλη. Δυστυχώς, μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κατάλληλο για την τέλεση τέτοιων αγώνων».

ΠΑΟΚ προς το μέλλον

Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ στον τελικό με την ΑΕΚ, ήρθε να προστεθεί σε μια εξαιρετική –ποδοσφαιρικά– χρονιά για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που περιελάμβανε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, μεγάλα σερί αλλά και πολλά γκολ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει τίτλους σε διαδοχικές χρονιές και το 6ο Κύπελλο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να σηματοδοτήσει μια «χρυσή» εποχή για τον ΠΑΟΚ, που διαθέτει ισχυρή διοίκηση και καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, ενώ το θέμα του προπονητή είναι λυμένο, τη στιγμή που ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

Στα μεταγραφικά, «Σειρήνες» για τον Πρίγιοβιτς υπάρχουν, το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήδη κυκλοφορεί και αν υπάρξουν λίγες αποχωρήσεις, το μόνο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός και να πάρει το πρωτάθλημα, είναι ελάχιστες «πινελιές» σε ένα ήδη έτοιμο ρόστερ.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ικανοποίηση για τη συνολική παρουσία στη χρονιά, αλλά και δεδομένη απογοήτευση για τον χαμένο τελικό και κυρίως τη χαμένη ευκαιρία για νταμπλ μετά το 1978. Η διοίκηση της ομάδας επιθυμεί την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο το θέμα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της εβδομάδας. Σε περίπτωση μη θετικής κατάληξης, δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Χιμένεθ με ερωτηματικό

Ως προς τα μεταγραφικά και τις ανανεώσεις συμβολαίων, η ΑΕΚ έχει 5 παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το 2019. Πρόκειται για τους Βράνιες, Σιμόες, Μπακάκη, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Για τον Σιμόες και τους Ελληνες παίκτες, είναι δεδομένη η επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας τους με την ΑΕΚ, για τον Βράνιες η κατάσταση είναι πιο ρευστή καθώς τα πειθαρχικά παραπτώματα του Βόσνιου μέσα στη χρονιά προβληματίζουν. Αμεσα θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Η ΑΕΚ υποστηρίζει πως ο παίκτης δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, ενώ πληροφορίες θέλουν τον ποδοσφαιριστή να έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό.

• Οι Ελληνες διαιτητές σε επιστολή τους στον Βίτορ Μέλο Περέιρα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον ορισμό ξένων, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι: «Η τελευταία σας απόφαση να καλέσετε ξένους διαιτητές για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας δημιούργησε δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία στους Έλληνες διαιτητες. Θεωρούμε αυτήν ως τελευταία φορά που μια τόσο σημαντική απόφαση λαμβάνεται ερήμην μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή