Μπασκετ: Κι όμως, γίνονται «θαύματα»

Μπασκετ: Κι όμως, γίνονται «θαύματα»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανέλπιστο «δώρο» της νίκης των Τρικάλων επί του Κοροίβου, προς τον Πανιώνιο, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, ανέτρεψε τον υποβιβασμό των «κυανέρυθρων» που ηττήθηκαν στο Ρέθυμνο, αλλά σε διάστημα τριών λεπτών και μέχρι τη λήξη του αγώνα στην Αμαλιάδα «ταξίδεψαν» από την απογοήτευση στη χαρά της παραμονής. Με απολογισμό εφτά νίκες και 19 ήττες, ο Πανιώνιος και ο Κόροιβος ισοβάθμησαν στην προτελευταία θέση, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε πλεονέκτημα πόντων (συν 10) από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων και, στην πρώτη χρονιά της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία, δεν… υπέπεσε σε πισωγύρισμα.

Ο Κόροιβος, που εξασφάλιζε την παραμονή του στην τελευταία αγωνιστική, τα δύο τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε να πετύχει το ίδιο για τρίτη φορά και να ανανεώσει την παρουσία του στην Α1, απέναντι στην υποβιβασμένη ομάδα των Τρικάλων, που έπαιξε για το γόητρό της και έχοντας 8 παίκτες στη σύνθεσή της. Ο προπονητής του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, σχολίασε την υποψία που ακούστηκε έντονα για παίκτες που είχαν μειωμένη απόδοση στην εντός έδρας ήττα σε παιχνίδι-τελικό για την παραμονή της ομάδας: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα “τρυπήθηκε” από κάπου. Αν αυτός που “τρυπήθηκε” είναι Ελληνας, δεν θα ξαναβρεί δουλειά ποτέ για ποτέ όμως, και αυτό είναι υπόσχεση προσωπική: θα τον βρω! Με τους Αμερικανούς δεν έχω σχέση, δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Στον Πανιώνιο, η επόμενη ημέρα προκάλεσε συνδυασμό χαράς και λύπης παρά την ανέλπιστη παραμονή της ομάδας. Το τηλεοπτικό ξέσπασμα του μεγαλομετόχου Σταύρου Αλευρογιάννη, ο οποίος κοιτώντας την κάμερα τόνισε προς τους φιλάθλους του Πανιωνίου ότι «σας έκανα περήφανους, χωνέψτε το. Ημουν εδώ μέχρι το τέλος, μόνο για τον Πανιώνιο», δημιούργησε οξεία αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίστηκε με ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών, που ζήτησαν δημόσιο διάλογο με τη διοίκηση της ΚΑΕ. Η παραμονή του Σταύρου Αλευρογιάννη στον Πανιώνιο είναι αβέβαιη καθώς υπάρχει χάσμα με την πλειοψηφία του κόσμου, παρά την οικονομική σταθερότητα που υπήρξε και την αναγνώριση της ενασχόλησής του.

«Πιστεύω ότι σε συνεργασία και με άλλους ανθρώπους, ο Πανιώνιος μπορεί να γίνει ξανά μεγάλος. Αν, όμως, υπάρξει άλλη πρόταση, είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Επαναλαμβάνω ότι δεν ήμουν Πανιώνιος, αλλά έγινα και μοναδικός στόχος μου ήταν η παραμονή», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ θα επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος (αήττητος ο Παναθηναϊκός σε 26 αγωνιστικές) και θα διευκρινιστεί η θέση που θα καταλάβουν οι ισόβαθμες ομάδες του Προμηθέα και του Λαυρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή