ΗΠΑ: Δεκάδες πεζοναύτες για τη φύλαξη των πρεσβειών σε Ισραήλ, Ιορδανία και Τουρκία

ΗΠΑ: Δεκάδες πεζοναύτες για τη φύλαξη των πρεσβειών σε Ισραήλ, Ιορδανία και Τουρκία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τοποθέτηση δεκάδων πεζοναυτών στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Ιορδανία, Ισραήλ και Τουρκία, μετά την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι μεγάλες κινητοποιήσεις λόγω της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, έχει προχωρήσει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχων.

Όπως μεταδίδει το NBC, επικαλούμενο τις εν λόγω πηγές, το Στέιτ Ντιπάρμεντ και το Πεντάγωνο εξετάζουν το ενδεχόμενο να προβουν σε ανάλογες ενέργειες και σε πρεσβείες που βρίσκονται σε άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μεγάλες σε έκταση διαδηλώσεις, όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος και το Πακιστάν.

Τα σώματα των πεζοναυτών που έχουν επιστρατευθεί σε Ισραήλ, Τουρκία και Ιορδανία βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου.

Όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός για το πόσο θα παραμείνουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις στις εν λόγω περιοχές, με αξιωματούχους να διευκρινίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει «μέχρι οι συνθήκες ασφαλείας να βελτιωθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή