Κουτρουμάνης: Περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα υποστούν μειώσεις

Κουτρουμάνης: Περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα υποστούν μειώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές θα είναι οι περικοπές που θα δουν στις συντάξεις τους οι δικαιούχοι από το νέο έτος με βάση τα ήδη ψηφισμένα μέτρα.

Χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος, παραδέχθηκε ότι οι περικοπές στις συντάξεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να επαναδιαπραγματευτεί κάποιες από τις μειώσεις ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα περικοπών:

Συνταξιούχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ο οποίος λαμβάνει μετά από 35 έτη εργασίας σήμερα σύνταξη 1.090 ευρώ από την 1/1 του 2019 θα δει στον λογαριασμό του να μπαίνουν 892 ευρώ. Η μείωση είναι της τάξης του 17,3% (198 ευρώ λιγότερα).

Συνταξιούχος τεχνικής εκπαίδευσης με 37 έτη εργασίας ο οποίος σήμερα λαμβάνει σύνταξη 1.080 ευρώ με τον επαναϋπολογισμό της σύνταξής του θα βρεθεί με 219 ευρώ λιγότερα στον λογαριασμό του κοινώς θα λάβει 861 ευρώ καθαρά. Η μείωση ξεπερνά το 20%. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια θα υπάρξει εφαρμογή του συντελεστή συγκράτησης απώλειας που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 18% και τελικώς η σύνταξη του συγκεκριμένου συνταξιούχου θα ανέλθει στα 886 ευρώ.

Αναφερόμενος στις μειώσεις των συντάξεων ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στον Σκάι σημείωσε ότι θα είναι περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα έχουν μειώσεις. «Οι μειώσεις θα είναι από 120 ευρώ και θα φτάνουν, έως και τα 350 ευρώ ανάλογα το ταμείο», όπως είπε.

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις… επόμενος θα φτάσουμε τα 2/3 των συνταξιούχων, που θα έχουν μειώσεις. Περίπου το 60 -65%, εκτίμησε o ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή