Aκόμη ένα όπλο για αδέλφια Κορακάκη

Aκόμη ένα όπλο για αδέλφια Κορακάκη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετάλλιο… το μετάλλιο χτίζει η Αννα Κορακάκη τον θρύλο της. Η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής και όχι μόνο σκοποβολής συνέλεξε από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ ένα χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ένα χάλκινο στο σπορ 25 μ. και μαζί με τον αδελφό της Διονύση, κατέκτησε ένα χάλκινο στο μεικτό και έγιναν τα πρώτα αδέλφια στην ιστορία του αθλήματος, σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατάφεραν κάτι τέτοιο.

Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η σταθερότητα στις επιδόσεις. Στο αεροβόλο πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ, στο σπορ μπήκε στον τελικό με την υψηλότερη επίδοση και στο μεικτό έριξε καλύτερα και από τους άνδρες. «Η επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά, όπως ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή που, μαζί με τον Διονύση, ανεβήκαμε στο βάθρο. Ηταν το πρώτο διεθνές μετάλλιο για τον Διονύση και τον ευχαριστώ γι’ αυτή την εμπειρία», δήλωσε στην «Κ» η ολυμπιονίκης.

Ο Διονύσης Κορακάκης ήταν ο μόνος έφηβος απέναντι σε έμπειρους αθλητές. «Ενα τεράστιο ευχαριστώ στον πατέρα και προπονητή μου για όσα έχει κάνει, μέχρι σήμερα, για εμένα και την αδελφή μου», τόνισε ο 20χρονος και αφιέρωσε το μετάλλιο στη μητέρα του Φωτεινή, την, όπως την αποκαλεί, αφανή ήρωα της οικογένειας. Οσο για τον πατέρα και προπονητή, Τάσο Κορακάκη, μία φράση που έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τα λέει όλα: «Ονειρο ζω».

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της οικογένειας θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29/5, στο Μόναχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή