Τραπεζοϋπάλληλλοι «ξάφριζαν» επί 17 χρόνια θυρίδες – Πάνω από 2,7 εκατ. η λεία τους

Τραπεζοϋπάλληλλοι «ξάφριζαν» επί 17 χρόνια θυρίδες – Πάνω από 2,7 εκατ. η λεία τους

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι άτομα κατηγορούνται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, ηλικίας 61 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 1999-2016, καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Η υπόθεση αφορά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και ήρθε στο «φως», όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίαση τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους. Οι ίδιοι προσέφυγαν και στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ενώ ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε εξέλιξη έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, όπως αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά., για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο. Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή