NEWSLETTER

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ταραγμένα Νερά»

To νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χρύσας Σπυροπούλου με τίτλο «Ταραγμένα Νερά» (εκδ. Μεταίχμιο) διαδραματίζεται σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον της Βόρειας Ελλάδας, με υγροβιότοπους, εγκλήματα και μια πυκνή ανθρωπογεωγραφία. Το βιβλίο παρουσιάζεται την Πέμπτη 17 Μαΐου (ώρα 8.30 μ.μ.) στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τη συγγραφέα.

Μπαζάρ ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) διοργανώνει μπαζάρ βιβλίων και αντικειμένων στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13), στην Πλάκα, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 (ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 6 μ.μ.). Στο μπαζάρ θα διατεθεί μεγάλο μέρος των εκδόσεων του ΜΙΕΤ και του ΕΛΙΑ με έκπτωση 50% έως 70%. Θα υπάρχει ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών που καλύπτουν θεματικά όλο σχεδόν το φάσμα των επιστημών (ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία, κλασική, βυζαντινή και νεότερη φιλολογία, γλωσσολογία, ιστορία των επιστημών, τέχνη κ.λπ.) και όχι μόνο. Ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά του 19ου και του 20ού αιώνα, παλιές εφημερίδες, καρτ ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και κινηματογραφικές αφίσες, παρτιτούρες και μετοχές, παλαιά ραδιόφωνα και άλλα αντικείμενα εποχής θα πωλούνται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Τα είδη θα διατίθενται σε τιμές που θα ξεκινούν από 1 ευρώ.

Τζορτζ Σόντερς

Ο σπουδαίος Αμερικανός διηγηματογράφος και νικητής του Man Booker Prize 2017, Τζoρτζ Σόντερς, έρχεται στις 30 Ιουνίου στην Αθήνα για να συναντήσει τους αναγνώστες του. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και θα πραγματοποιηθεί στο ΠΟΛΙΣ Art Cafe, με τη συνεργασία των εκδόσεων Ικαρος. Ο δημοφιλής συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ικαρο Μπαμπασάκη, για το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής λογοτεχνίας.

Τίτος Πατρίκιος

Ο σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει εκδήλωση στο Μέγαρο, αφιερωμένη στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, με αφορμή τη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του στις εκδόσεις Κίχλη. Μαζί του θα συνομιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος και ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης. Την προσεχή Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή