Η Σκιάθος «άνοιξε» και φέτος πανιά

Η Σκιάθος «άνοιξε» και φέτος πανιά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα νησί που έχει αρχέγονη σχέση με τα ιστιοφόρα, στην πανέμορφη Σκιάθο, διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά το «Skiathos Palace Cup», ένας αγώνας τύπου match race. Στη διοργάνωση πήραν μέρος 24 νεαροί πρωταθλητές μας, χωρισμένοι σε οκτώ ομάδες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, χάρη στον υψηλό ανταγωνισμό, να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στους αγώνες τους στις ολυμπιακές και μη κατηγορίες.

Σε έναν στίβο που στήθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κουκουναριών, όπου τα κωνοφόρα δέντρα «δανείζουν» το χρώμα τους στο υγρό στοιχείο, και με τις συμβουλές του προπονητή ιστιοπλοΐας Θανάση Πινιάρη, οι ιστιοπλόοι διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη και πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα στους λουόμενους και τους θεατές που βρέθηκαν στην, όπως την αποκαλούν, παραλία της «Χρυσής Άμμου», η οποία συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Μεσογείου.

Η Σκιάθος «άνοιξε» και φέτος πανιά-1

«Ένας αγώνας match race έχει για τους αθλητές την πρόκληση του διαφορετικού. Διεξήχθη μία ωραία διοργάνωση και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά, και ιδιαίτερα αυτά που αγωνίζονται σε ομαδικά σκάφη, χάρη σε αυτόν τον αγώνα, έμαθαν να δουλεύουν στη θάλασσα και με ομαδικό πνεύμα και θα βελτιώσουν και την τεχνική τους», δήλωσε στην «Κ» ο Θανάσης Πινιάρης, ο οποίος ως προπονητής των Μπεκατώρου – Κραβαριώτη – Παπαδοπούλου, ήταν αυτός που οδήγησε τις αθλήτριες στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.  

Η Σκιάθος «άνοιξε» και φέτος πανιά-2

Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Γιώργος Μαρίνος, Μάριος Μπένης και Βαγγέλης Κουτσουράς του Ναυτικού Ομίλου Βόλου «Αργοναύτες», τη δεύτερη θέση η ομάδα ‘sailor moon’ των Μαρία Τσαουσίδου, Αλεξάνδρα Μεντεκίδου και Μαρία Τζιρίνη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του αντίστοιχου των Μουδανιών και την τρίτη θέση οι Λάζαρος Θεοδοσιάδης, Νίκος Γιαμαλάκης και Αμαλία Προβελέγγιου του Ναυτικού Ομίλου Δλεφιναρίου. Το επαμειβόμενο κύπελλο δόθηκε από το περιοδικό "Πλεύση" αθλοθέτη του αγώνα.

Η διοργάνωση που, πλέον, αποτελεί θεσμό διεξήχθη και με τη βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου «η Σκιάθος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή