«Βουτιά» 2,08% και νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

«Βουτιά» 2,08% και νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες «αναταράξεις» στις μετοχές των τραπεζών και η επιστροφή των έντονων πιέσεων στη μετοχή της Folli Follie παρέσυραν το ελληνικό Χρηματιστήριο σε «βουτιά» άνω του 2% και σε χαμηλό ενός μηνός.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 2,08% στις 799,37 μονάδες, με τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 72,12 εκατ. ευρώ, με οδηγό της αρνητικής εικόνας του Χ.Α. τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 3,96%, στις 945,95 μονάδες.

Αν και η ΓΕΚ Τέρνα (+1,58%), λόγω της ένταξής της στον δείκτη MSCI Small Cap, η Coca-Cola (+0,55%) και η ΔΕΗ, η οποία ανέκαμψε ελαφρώς (+0,29%) ύστερα από πολλές πτωτικές συνεδριάσεις, προσπάθησαν να προσφέρουν στηρίξεις στην αγορά, το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις αρχές περίπου του μήνα γύρω από τις ελληνικές εισηγμένες, λόγω της υπόθεσης της Folli Follie, παραμένει και επιμένει.

Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των πωλητών, με την Εθνική και την Πειραιώς να δέχονται το μεγαλύτερο «χτύπημα», σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 7,59% και οι δύο. Ωστόσο, οι επιθετικές διαθέσεις των επενδυτών δεν περιορίστηκαν εκεί, με τη Follli Follie να συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, παρά την αντίδραση που σημείωσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας περιορίζοντας τις απώλειές της.

Η «κόκκινη κάρτα» που της έδειξε η MSCI αφαιρώντας την από τον δείκτη MSCI Standard Greece και υποβαθμίζοντάς τη στον Small Cap, οδήγησε σε νέο κύμα πωλήσεων στη μετοχή της εισηγμένης, το οποίο εντάθηκε και λόγω της προσθήκης και τρίτου fund σε αυτά που διατηρούν αρνητικές θέσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Οasis Investments II Master Fund στις 8 Μαΐου άνοιξε short θέσεις στη Folli Follie, οι οποίες διαμορφώνονται στο 0,75% των μετοχών της.

Στην επιδείνωση του κλίματος στο Χρηματιστήριο, σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η πίεση που διατηρείται στην αγορά ελληνικών ομολόγων, μετά και το χάσμα που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των δανειστών σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ετσι, η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε χθες εκ νέου στο 4,13%, ενώ στο 3,216% διαμορφώθηκε η απόδοση στο 5ετές και στο 3,74% στο 7ετές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή