Εθνική: Δεν βγήκαν οι αλλαγές και οι πειραματισμοί…

Εθνική: Δεν βγήκαν οι αλλαγές και οι πειραματισμοί…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική των πολλών νέων προσώπων και με μόλις έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται μακριά από τη Σούπερ Λίγκα, τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ηττήθηκε από τη Σαουδική Αραβία με 2-0 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες βράδυ στη Σεβίλλη.

Να σημειωθεί πως η αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, ο Σκίμπε είδε τον αγώνα ως μια καλή ευκαιρία για πειραματισμούς. Αλλωστε, δεν είχε στη διάθεσή του τους περισσότερους από τους παίκτες, οι οποίοι παίζουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού και αποτελούν βασικές επιλογές του στους επίσημους αγώνες.

«Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ημασταν μια καινούργια ομάδα. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Προσπάθησε ο καθένας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί», τόνισε ο Τάσος Μπακασέτας μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Από το παιχνίδι της Εθνικής απουσίαζε η συνοχή, ενώ έγιναν πολλά λάθη από τους διεθνείς. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε και η αποβολή του Γιαννούλη λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Πάντως και χωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Σαουδική Αραβία ήταν ανώτερη.

Η εστία της ελληνικής ομάδας παραβιάστηκε για πρώτη φορά στο 20ό λεπτό, με κεφαλιά του Αλ Ντουσάρι. Στο 33΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Σαουδικής Αραβίας, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 43΄ αποβλήθηκε ο Γιαννούλης για μαρκάρισμα που έκανε από πίσω έξω από την περιοχή, κερδίζοντας ωστόσο με καθαρό τρόπο την μπάλα.

Ετσι, η ελληνική ομάδα υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημίχρονου. Η ομάδα του Αντόνιο Πίτσι δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 79΄ κρίθηκε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Αρχικώς ο Κουλούρης είχε δεύτερο δοκάρι για την Εθνική Ελλάδας και στην αντεπίθεση ο Κάνου πανηγύρισε το 2-0.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στα τρία φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η ελληνική ομάδα μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχασε επίσης από την Ελβετία, ενώ νίκησε την Αίγυπτο.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Μπρέικ, Ομ. Χαουσλάουι (62΄ Αλ Μπουλαϊχί), Χαουσλάι, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82΄ Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62΄ Κάνου), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλάουι (72΄ Αλ Μουαλάτ).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας (46΄ Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (71΄ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46΄ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60’ Μάνταλος), Μπακασέτας (91΄ Γαλανόπουλος), Μανιάς (60΄ Κουλούρης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή