Εκτός δείκτη του MSCI η Folli Follie, ενώ και τρίτο fund σορτάρει τη μετοχή

Εκτός δείκτη του MSCI η Folli Follie, ενώ και τρίτο fund σορτάρει τη μετοχή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε εκ νέου η Folli Follie μετά και το «διπλό χτύπημα» που δέχθηκε, το οποίο προκάλεσε νέες ισχυρές απώλειες άνω του 10% στη μετοχή της στο Χρηματιστήριο. Η «υποβάθμισή» της από την MSCI, αλλά και οι νέες αρνητικές θέσεις που άνοιξε και τρίτο fund, μετά το QCM και το Oceanwood Capital Management, δείχνουν ότι οι αναταράξεις γύρω από την εισηγμένη θα συνεχιστούν, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα οικονομικά της στοιχεία, μετά και την ανάθεση στην Ernst & Young (EY) του επανελέγχου των οικονομικών της καταστάσεων, κατόπιν υπόδειξης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να διαλευκανθεί η βασιμότητα των κατηγοριών της QCM.

Μια πρώτη συνοπτική εικόνα επί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie θα παραδώσει η ανεξάρτητη διεθνής ελεγκτική εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όχι αργότερα από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με κύκλους της ανεξάρτητης αρχής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τηρούνται όλες οι προβλέψεις του θεσμικού πλαισίου και ο έλεγχος προβλέπεται ότι θα είναι εξονυχιστικός, αλλά η συνολική αναλυτική αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών της εισηγμένης ενδεχομένως να χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να συγκροτηθεί.

Οσον αφορά την ορθότητα της εγγραφής περί ταμειακών διαθεσίμων (446,3 εκατ. ευρώ), ερευνάται επίσης, όπως σημειώνουν οι πηγές, και η επαλήθευσή της αναμένεται να προκύψει μέχρι την πρώτη έκθεση της ελεγκτικής, μέχρι δηλαδή τις 10 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, η μετοχή της εισηγμένης θα παραμένει στα «χέρια» των διαθέσεων των επενδυτών, των οποίων η εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των ελληνικών εισηγμένων έχει τραυματιστεί σημαντικά, παρά τις κινήσεις στήριξης από τη διοίκηση της εταιρείας. Αξίζει να σημειώσουμε πως, όπως ανακοινώθηκε χθες, o κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος, πρόεδρος του Δ.Σ. της FF Group, προέβη στις 14 Μαΐου σε αγορά 110.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εισηγμένης, ενώ στις 11 Μαΐου η εταιρεία προχώρησε σε αγορά 5.000 ιδίων μετοχών.

Αυτό δεν ήταν ωστόσο αρκετό να «καλύψει» το πλήγμα που δέχθηκε η Folli Follie από την κίνηση της MSCI, η οποία προχώρησε σε διαγραφή της από τον δείκτη MSCI Standard Greece, εντάσσοντάς την στο εξής στον MSCI Small Cap, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα προκαλέσει σημαντικές εκροές από τη μετοχή.

«Θόρυβο» προκάλεσε επίσης στην αγορά η εμφάνιση και τρίτου fund στη λίστα αυτών που ποντάρουν στην περαιτέρω πτώση της μετοχής της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στις 8 Μαΐου και όταν η Folli Follie είχε ήδη «βιώσει» ένα διήμερο limit down, το Oasis Investments II Master Fund LTD αποφάσισε να ανοίξει σημαντικές short θέσεις στην εισηγμένη, οι οποίες διαμορφώνονται στο 0,75% των μετοχών της. Το συγκεκριμένο fund έχει έδρα στα νησιά Κέιμαν και ανήκει στο Oasis Management Company Ltd, ένα long/short fund με επικεφαλής τον Σεθ Φίσερ, ο οποίος επικεντρώνει τις στρατηγικές τους σε μετοχές της ασιατικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή